Belföld

Elképesztő luxusban éltek a magyar lányfuttatók – Videóval, fotókkal

Drága ingatlanok, luxusautók, méregdrága csecsebecsék és egy halom pénz -  ezeket foglalták le több százmillió forint értékben a rendőrök. Elvették a pénzt, amit a prostituáltak kerestek. Innen a nagy vagyon.

Egy Franciaországban működő magyar bűnszervezet tagjaira csaptak le a rendőrök Szegeden. Hogy felszámolják a bandát, a magyar egyenruhások közös nyomozócsoportot hoztak létre francia kollégáikkal.


A külföldi hatóság információi szerint a magyar gyanúsítottak  2014 óta toboroztak és vittek nőket Franciaországba, ahol Strasbourg, Nizza, illetve Bordeaux városaiban dolgoztatták őket, utcán, illetve bérelt lakásokban örömlányként.  A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, rendszeresen ellenőrizték őket, meghatározták napi minimumbevételeiket és azt, hogy mikor, hol dolgozzanak.

lányfuttatókFotó: police.hu

A pénzt, amit megkerestek, elvették, majd egy részét felélték, a többiből pedig házakat, luxusautókat vettek.  A nyomozás adatai szerint legalább negyven nő kereste nekik a pénzt.

lányfuttatók 3Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai összehangolt akciót tartottak, és  – a francia hatóságok által kiadott  európai elfogatóparancs alapján – hétfő hajnalban tizenkét férfit fogtak el Szegeden, és mostanáig több mint 20 helyszínen tartottak házkutatást. Tizennégy luxusautó, ékszerek, pénz és egyéb vagyontárgyak – ezeket foglalták le több százmillió forint értékben.

lányfuttatók4Fotó: police.hu

Az akcióban részt vettek a francia ügyészség és rendőrség munkatársai, továbbá a nyomozócsoport felügyeletét ellátó Csongrád Megyei Főügyészég munkatársai. A bűnbanda tagjainak kiadatásáról később dönt az illetékes bíróság.

Az akció keretében Franciaországban négy embert állítottak elő, kettőt Nizzában és kettőt Strasbourgban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik