Belföld

Elképesztő luxusban éltek a magyar lányfuttatók – Videóval, fotókkal

24.hu
24.hu

2016. 03. 21. 14:08

Drága ingatlanok, luxusautók, méregdrága csecsebecsék és egy halom pénz -  ezeket foglalták le több százmillió forint értékben a rendőrök. Elvették a pénzt, amit a prostituáltak kerestek. Innen a nagy vagyon.

Egy Franciaországban működő magyar bűnszervezet tagjaira csaptak le a rendőrök Szegeden. Hogy felszámolják a bandát, a magyar egyenruhások közös nyomozócsoportot hoztak létre francia kollégáikkal.

A külföldi hatóság információi szerint a magyar gyanúsítottak  2014 óta toboroztak és vittek nőket Franciaországba, ahol Strasbourg, Nizza, illetve Bordeaux városaiban dolgoztatták őket, utcán, illetve bérelt lakásokban örömlányként.  A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, rendszeresen ellenőrizték őket, meghatározták napi minimumbevételeiket és azt, hogy mikor, hol dolgozzanak.

Fotó: police.hu

A pénzt, amit megkerestek, elvették, majd egy részét felélték, a többiből pedig házakat, luxusautókat vettek.  A nyomozás adatai szerint legalább negyven nő kereste nekik a pénzt.

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai összehangolt akciót tartottak, és  – a francia hatóságok által kiadott  európai elfogatóparancs alapján – hétfő hajnalban tizenkét férfit fogtak el Szegeden, és mostanáig több mint 20 helyszínen tartottak házkutatást. Tizennégy luxusautó, ékszerek, pénz és egyéb vagyontárgyak – ezeket foglalták le több százmillió forint értékben.

Fotó: police.hu

Az akcióban részt vettek a francia ügyészség és rendőrség munkatársai, továbbá a nyomozócsoport felügyeletét ellátó Csongrád Megyei Főügyészég munkatársai. A bűnbanda tagjainak kiadatásáról később dönt az illetékes bíróság.

Az akció keretében Franciaországban négy embert állítottak elő, kettőt Nizzában és kettőt Strasbourgban.

Kommentek

Rendkívüli: Kedveznek a böjti szelek a szántóföldi kultúráknak
Salgótarján, 2016. március 13.
Fekete kökörcsin (Pulsatilla pratensis subspecies nigricans) a Boszorkánykő (Kis-Salgó) sziklái között, Salgótarján közelében 2016. március 13-án. A Magyarországon védett növény eszmei értéke 10000 forint.
MTI Fotó: Komka PéterSúlyos környezetkárosítás Budakeszin: az LMP feljelentést tett