Belföld

Damu Roland kislánya állami gondozásba kerül

Még meg sem született, de a gyámügy már döntött.

Az anya iszákossága miatt döntöttek úgy, nem maradhat vele gyermeke. Damu Roland azért nem veheti magához, mert nincs hol laknia – írja a Bors. A kislánynak két hónap múlva kell világra jönnie, de a gyámhivatal máris elvette az asszonytól a felügyeleti jogot. Damu Roland nem szeretné, ha gyermeke felesége testvéréhez kerülne, mert akkor az anya a gyermek közelében maradhatna, noha a gyámügy eltiltotta a gondozástól. A lapnak azt mondta, három évet ült ártatlanul, de az sem viselte meg annyira érzelmileg, mint ez a történet.

Másfél hónapja elköltöztem otthonról, mert már nem bírtam nézni, hogy mit művel magával és a picivel. Színészházban lakom, saját lakás nélkül esélyem sincs arra, hogy magamhoz vegyem a kislányomat. Gyesre sem mehetek, férfiként nem tudok mit kezdeni egy újszülöttel, akiről már most tudni, hogy alkoholszindrómával születik meg, és még ki tudja, milyen bajokkal.

Damu szerint az állami gondozásban vigyáznának gyermekére, nem lenne veszélyben. A felesége húsz éve iszik, fordultak mindenhova segítségért, pszichiáterhez is, de sajnos nincs kényszerkezelés. Ez a törvény – tette hozzá. A színész nagyon aggódik, mert felesége ugyan a  hetedik hónapban van, a hasa elkezdett összezsugorodni, mivel folyamatosan ivott, de négy napig nem evett, ag­gasztó az állapota. Damu minden erejével azon va­n, hogy összeszedje ma­gát anyagilag, legyen egy saját lakása, hogy később kérhesse kislánya felügyeleti jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik