Belföld

Az utcán pihent az egri kórház veszélyes szemete

Laza, flegma mozdulatok jellemzik, ahogy a Markhot Ferenc Kórház bánik a veszélyes hulladékával. Szerintük minden rendben van.

Nem túl szabályos módon szabadult meg az egri Markhot Ferenc Kórház hosszú időn keresztül a veszélyes hulladékától – írja az Egri Ügyek. Több felvételt is készítettek róla, ahogy a sárga, egészségre veszélyes hulladékot tartalmazó zsákokat az utcára tették ki elszállítás előtt, több zsák pedig olykor ki volt szakadva, használt injekciós tűk hullottak ki belőlük.

Egyik nap az egyik doboz cipelés közben szakadt ki, a tartalma pedig a járdára borult. Végül a lap bejelentést tett a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervénél, ami vizsgálatot indított. Másnap a lap helyszínen fotózó munkatársára rendőröket akart hívni szerintük a kórház. Az intézmény közölte velük, minden szabályos és törvényes volt.

Márpedig több rendelet, sőt nemzetközi megállapodás szabályozza az egészségügyi veszélyes hulladék tárolását és mozgatását, és ezek közt találni olyat, hogy azt nem pakolhatják le úgy, hogy veszélyeztesse a környezetet vagy az emberi egészséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik