Élő Belföld

Orbán nem szerény: Európa élére áll

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Korábban a témában:

Míg kormányfőnk világösszesküvést leplezett le, mi Semjén lovát kerestük, láttunk kokárdát kukán, múzeumot drónról, Poldi bácsit archívról, furulyás afterpartit, Rogán Cecíliát fűkabátban, hallottunk legszebb bugyiról és szegény Gombóc Artúrról. Élőztük az ünnepet.

Mérföldkövek:
Hírfolyam 0 új
16:38

Sakkdobozból árul Gézu kokárdát

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Volt ám nekünk egy szép fotósorozatunk napközben.

Amott a teljes cikk, emitt egy idézet Gézutól:

Tavaly nem fix árakon árultam, hanem becsületkassza volt, és akkor mindenki fizetett a kedve szerint, voltak olyan emberek akik belemarkoltak és vitték is, csak ugye nekem is van benne pénzem. Tavaly a „Talpra magyar” volt a mondatom, idén ezt találtam.


Fotó: 24.hu / Pál Anna Viktória
16:27

Közel hajol a fülemhez, hogy a férje meg ne hallja, és azt súgja: ma a legszebb bugyimat vettem fel

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Miközben mi a Kossuth- és Széchenyi-díjak meg a mindenféle keresztek miatt csuklunk a meghatottságtól, beesett még egy Gerlóczy poszt itt. És naná, hogy a díjakat ekézi.

Ilyen mondatokkal:

Úgy általában, nem értem, miért gerjed az ember ennyire a díjakra, miért termel annyi vörösvérsejtet az emberekben, ha meghallják, hogy díj, Kossuth-díj, franciakrémes olvad a szájban, Babérkoszorú, édes faszom, hogy csiklandozza a fülem tövit, Nobel-díj, ó, a büszke, tehetséges nemzet, Oscar-díj, uram isten, micsoda szőnyeg, micsoda briliáns.

Aztán meg ide lyukad ki:

A Bächer mindig azt mesélte nekem, tudod mi a díj, süsd meg, jövök ki az előadásról, vége van a fellépésnek, oda lép hozzám egy hölgy, egy ötvenes olvasó, mögötte ott áll a férje, nyakkendőben, öltönyben, a hófehér hajával, és azt mondja nekem a nő, közel hajol a fülemhez, hogy a férje meg ne hallja, és azt súgja: egy valamit tudnia kell, ma a legszebb bugyimat vettem fel, majd elrohan, ez a díj, bazdmeg.

Isteni szöveg ez is, mint Csukásé. Tessék elolvasni az egészet.

16:13

Csukás mesternek középkereszt jutott, Balázs Fecó Kosuth-díjas

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Délután három óta zajlik a Parlamentben a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend nagykeresztje és a Magyar Érdemrend középkeresztje átadása – komplett cikket szentelünk az eseménynek, pontosabban a névsornak.

Itt és most megjegyezzük, jó napja van mások mellett a saulfiásoknak, a zenész Balázs Fecónak, a színész Benedek Miklósnak, az operaénekes Gulyás Dénesnek, a bíboros Erdő Péternek és az író Csukás Istvánnak.

Tiszteletünk jeléül idekopizzuk Csukás mester örökbecsűjének kezdő bekezdéseit.

Szegény Gombóc Artúr

Pom Pom ült egy ágon. Hogy ki is Pom Pom? Hogy nem ismeritek? Ó, igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan! Bámulatosan tudja változtatni az alakját! Ha akarja, olyan, mint a szőrpamacs vagy paróka vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább egy szőrsapkához hasonlít, ahogy ül az ágon. Föl-le, föl-le jár, mivel egy kis szellő hintáztatja az ágat.

Egyszer fönt, egyszer lent. Aztán persze középen is.

Picur kíváncsian figyelte. Fölnézett, aztán le s persze középre is.

– Most olyan nehéz vagyok, mint… mint szegény Gombóc Artúr! – mondta Pom Pom fülmagasságban, mivel a szellő elfutott, s az ág abbahagyta a hintázást. – Elmeséljem?

– Igen – mondta Picur. – Majd szép lassan megyek. Az iskola megvár.

Pom Pom Picur fejére ült, mint egy sapka, és mesélt. És senki, de senki se vette észre, hogy Pom Pom nem sapka, és senki, de senki se értette, hogy miért nevetgél Picur, ahogy lassan, nagyon lassan ballagott az iskolába.

15:45

Ismét napfényen a gárdisták

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

A Jobbik Március 15. téri rendezvényén a hosszú ideje inaktív Új Magyar Gárda is felvonult – ez alighanem párton belüli vereség a jó ideje a vizslásodás/néppártosodás mellett kardoskodó Vona Gábor számára.

Molnár Zoltán kollégánk nyolcszáz főre saccolta a tömeget, s számlált mintegy húsz lengyel Jobbik-szimpatizánst is.

A megemlékezésen eldördült ágyúlövés (koreográfiai céllal), és a jelenlévők hallhattak Victor Hugót idézetet („Magyarország a hősök nemzete”), méghozzá Toroczkai Lászlótól, akit „a Jobbik legharciasabb végvári vitéze” kitétellel konferáltak fel.

Fotó: 24.hu / Berecz Valter
Fotó: 24.hu / Berecz Valter

Vona Gábor szerint „farkasordító hideg kezd lenni”, ugyanis „sokan ott is farkast kiáltanak, ahol nincs is”; a pártelnök elszavalta Petőfi ikerverseit – az A kutyák dalát és az A farkasok dalát. Szerinte

aktuálisan a hiénák dalát kéne még megírni,

hiszen a hiénák azok, akik „dögöt esznek, hemperegnek a vérben”. S ha már vér: Vona kéri, „soha ne higgyük, hogy a szabadságért kiontott vér hiábavaló”. Sőt azt is követeli, rehabilitáljuk 2006-ot, „amikor a nép joggal vonult az utcára”.

A pártelnök szerint minden nagy történelmi tettet megelőz egy felkészülési időszak, na, ilyen most nincs,

nincs pezsgő vita, csak luxuspezsgő, az értelmiség vagy visszavonult, vagy bólogatójános lett, újra a félelem igazgat, amit kihasznál a kormány.

Vona Petőfiék tizenkét pontját aktuálisnak tartja,

de hiányzik egy tizenharmadik: a tolvaj politikusokat börtönbe zárassák!

15:27

A cenzúra, az nem kell

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Gyúrtunk egy testesebb cikket is a szocik rendezvényéről, itt olvasható.

Annyit azért elárulunk, hogy “a köztársaságot, a nép jogát a népszavazáshoz, a közpénzből fenntartott média függetlenségét és az ottani szégyenteljes cenzúra eltörlését követelte a Nemzeti Választási Iroda budapesti, Alkotmány utcai épülete előtt tartott keddi tüntetésen”.


Fotó: 24.hu / Neményi Márton
15:14

Csak azért is Námban!

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Ki nem találnák, Trócsányi igazságügyi miniszter hol ünnepel. Vietnamban.

A tárcafő bűnügyi jogsegélyegyezményt írt alá, és erről telefonon tájékoztatta az MTI-t. „Az egyeztetésekről szólva közölte: beszámolt a készülő polgári perrend és a büntetőeljárási szabályok kihívásairól, a tárgyalófelek pedig a bürokráciacsökkentés és a közigazgatás korszerűsítése érdekében tett lépések, különösen az egyablakos ügyintézés bevezetése, továbbá a nyilvántartások iránt érdeklődtek.”

És még nincs vége: „A kétnapos látogatás során szerdán az igazságügyi miniszter a Hanoi Egyetem jogi karán tart előadást a magyar alaptörvényről, valamint az európai integrációról Szuverenitás és európai értékek címmel.”

15:01

Mit kíván a magyar nemzet?

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Lackfi János megmondja.

“Olyan hazát, hol nem ugyanazt ismétli mindig a gramofon,
Olyan hazát, hol nem löknek a sínek közé a peronon,
Olyan hazát, hol az árvalányhaj s az árvalány is védett növény,
Olyan hazát, hol a keserű nem sors, hanem stampi tömény…”

Van tovább is – katt ide.

14:57

Csak azért is lovon! Vagy inkább repülőn

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

semjén zsolt lovon közlekedik (semjén zsolt, )

Nagyon, nagyon vártuk Semjén Zsoltot, aki két és három éve is azzal vétette észre magát március tizenötödikén, hogy kalaposan belovagolt Marosvásárhelyre. Tavaly elmaradt a fellépés, reméltük, idén végre ismét vidám nyerítés gazdagítja majd az ünnepi kavalkádot. Erre most jön ez az MTI-hír: Semjén Zsolt a migránsválságról és a kétoldalú kapcsolatokról tárgyalt Jordániában.

Fáj ez nekünk, még akkor is, ha „a kormányfő helyettese részt vett az ammani nagykövetség március 15-i nemzeti ünnepi megemlékezésén”.

Archívot böngészve vigasztalódunk.

Plusz egy mondat erejéig idézzük a miniszterelnök-helyettessel két és fél éve készült interjúnkat: “Csak azért is Székelyföld, csak azért is magyar, csak azért is lovon!”

14:36

Csínom Palkó, Csínom Janka

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Míg a szociknál Lukács Zoltán arról beszél, hogy ha a Római Birodalom és a Szovjetunió is össze tudott omlani, akkor az Orbán-rendszer is megadhatja magát, a Jobbiknál Ásotthalom polgármestere, Torockai László azt bizonygatja, hogy ő találta fel a kerítést, a liberálisoknál pedig Fodor Gábor véli úgy, hogy a negyvennyolcasok a szabadságért küzdöttek, Orbán pedig a szabadság ellen, nos, mindeközben a Várkertbazár előtt ilyen cukor jelenetek zajlanak.

Budapest, 2016. március 15.
A Magyar Huszár és Katonai Hagyományõrzõk lovas huszárai a Várkert Bazár épülete elõtt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulóján 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
MTI Fotó: Soós Lajos
14:27

Poldi bácsi

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

„Vajon a köztévé vezetése mit akar üzenni azzal, hogy az Orbán-beszéd után egyből az Égig érő fű megy a Dunán?” Ezt posztolta az imént a Facebookra a VS-es Kósa kolléga, míg mi tátott szájjal néztük Poldi bácsit, valamint Holovátz 1. és Holovátz 2. produkcióját.

14:15

Önmagára támadt egy parlamenti képviselő

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Gerlóczy barátunk Thaiföldön írja könyvét, meg olykor néhány posztot nekünk is – a legfrissebbet idemásoljuk, nagyon fincsi.

Ebben a rohadt agyellágyulós dzsungelmelegben végre rájöttünk, hogyan bukhat meg a kormány, hogyan tör ki a forradalom, és ki végzi majd el a piszkos munkát, ki lesz az első, aki azt mondja, állj, elég volt.

Íme:

Egy képviselő, derék keresztény honatya a Kossuth téren sétál keresztül a szolgálati Audi kulcsával a kezében, egy dalt fütyörészik széles jókedvében, mit sem sejtve, amikor egyszer csak, teljesen váratlanul magára támad: na most végem, én mocsok szemét állat, üvölti, most meglakolok, a kurva életbe, és megpróbálja agyonverni magát, de a parlamenti díszőrök lefogják. Amikor már úgy tűnik, mintha megnyugodott volna, aljas és sunyi módon kiszabadul a díszőrök fogságából, és rohan a villamos felé, eddig tűrtelek meg, te gané, te vérszívó, népnyúzó senkiházi, elég volt belőled, üvölti, és a villamos alá ugrik. Nesze, te szemétláda, kiáltja, és elájul. A járókelők próbálják megmenteni, mentőt hívnak a derék politikushoz, akinek mindkét lábát levágta a villamos, de a képviselő egy hirtelen mozdulattal előkapja Mont Blanc tollát, és szíven szúrja magát. Hogy én micsoda mocskos egy állat vagyok, na most majd megfizetek mindenért, ezt nagyon megérdemeltem – ezek az utolsó szavai.

A tömeg tehetetlen az erőszakkal szemben, az indulatok elszabadulnak. A kormány valamennyi tagja még aznap agyonveri magát.

14:00

Gyűlnek a szocik és a jobbikosok

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Az MSZP a kopaszbotrány színhelyén, az Alkotmány utcában, a Nemzeti Választási Iroda előtt tart gyűlést, a Jobbik a Március 15. téren, a Petőfi-szobornál.


Fotó: Kaufmann Balázs

 

13:54

Ahol nincs vita

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Toi toi a Kálvin téri demarkációs vonalon.


Fotó: 24.hu / Neményi Márton
13:48

lol

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Budapest, 2016. március 15.
A Nemzeti Lovas Díszegység egyik tagja Budapest belvárosában az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulóján rendezett állami ünnepség után 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
13:12

Galkó Balázs Szabad Sajtó-díjat kapott

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Tóbiás József adta át neki.

Galkón kívül Bombera Krisztina, az ATV műsorvezetője és Klecska Ernő a Fejér Megyei Hírlap újságírója részesült a díjból.

Tóbiás arról beszélt, hogy a sajtószabadság pontosan megmutatja a társadalom állapotát, és ma semmi ok a magyar sajtó szabadságának ünneplésére. Idézünk a pártelnöktől: “Nem a létező, hanem az óhajtott sajtószabadságot ünnepeljük.”

Budapest, 2016. március 15.
Galkó Balázs színművész (j) átveszi a Szabad Sajtó-díjat Tóbiás Józseftől, az MSZP elnök-frakcióvezetőjétől Budapesten, a Danubius Hotel Flamencóban 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán
12:47

Mutatvány 2.

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Komolyodjunk.

Szigetvári Viktor keszthelyi állampolgárokkal beszélget.

Keszthely, 2016. március 15.
Szigetvári Viktor, az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke járókelőkkel beszélget, mielőtt koszorút helyez el Molnár Tiborral, az Együtt - a Korszakváltók Pártja keszthelyi választókerületi elnökével az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulója alkalmából Petőfi Sándor és Bem József emléktáblájánál Keszthelyen 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György
12:45

Mutatvány!

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Szigetvári Viktor, az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöke (balra) pár másodperccel azelőtt, hogy oroszlánként átvetné magát egy keszthelyi koszorún.

Keszthely, 2016. március 15.
Szigetvári Viktor, az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke (b) és Molnár Tibor, az Együtt - a Korszakváltók Pártja keszthelyi választókerületi elnöke fejet hajt, miután koszorút helyeztek el Petőfi Sándor és Bem József emléktáblájánál az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulója alkalmából Keszthelyen 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Varga György

12:38

Mondd!

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Időközben Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság vezetője beszélt a kordonon túl Nemzeti Múzeumnál.

Budapest, 2016. március 15.
Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság vezetője beszédet mond a szervezet demonstrációján az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulóján Budapesten, a Kecskeméti utca és a Múzeum körút kereszteződésében 2016. március 15-én. A tiltakozással egy időben díszünnepséget tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumnál.
MTI Fotó: Mohai Balázs
MTI Fotó: Mohai Balázs
12:19

Fejtetőantenna

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Kálvin téri tüntetők


Fotó: 24.hu / Neményi Márton
11:36

Orbán nem szerény: Európa élére áll

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

1848-ban az volt megírva a sors könyvében, hogy „elnyel bennünk a német tenger”, utóbb, 1956-ban pedig az, hogy szovjet tenger teszi velünk ugyanezt.

Most megint itt a sósvízvész: az szerepel a sors könyvében, hogy „elnyel bennünket a Európai Egyesült Államok feneketlen bendője”.

De ahogy az elmúlt bő másfél évszázadban kétszer is túljártunk a végzet eszén, most is így lesz ez: reszkess tenger, reszkess bendő!

Nagyjából így foglalhatjuk össze Orbán Viktor múzeumkerti beszédét.

Fotó: 24.hu / Berecz Valter
Fotó: 24.hu / Berecz Valter

Miniszterelnökünk nyitásként boldogan nyugtázta: „Felvidítja a magyar szíveket, hogy miként a szabadságharc alatt, most is itt van egy lengyel légió. ” Értsd, Bem apó után százhatvannyolc évvel lengyel szimpátiatüntetők érkeztek Budapestre.

Most aztán…

…együtt üzenjük Brüsszelnek: több tiszteletet a lengyeleknek, több tiszteletet Lengyelországnak!

A több tisztelet természetesen a lengyel és a magyar kormány külön utas migránspolitikájára vonatkozik.

 

Szellemi infúzió, gyökér internacionalizmus, gazdaállat

Orbán szerint még szerencse, hogy a lengyelek és a magyarok bátrak, tudják, mi a teendő. „Érthetően, hangosan, hetedhét határon is túlfutó hangerővel kell válaszolni a kérdésre: rabok legyünk vagy szabadok, ez a kérdés, válasszatok.” Vagyis: migránsbarátság egyenlő rabság, migránsellenesség egyenlő szabadság.


Fotó: 24.hu / Berecz Valter

A schlagfertig Orbánnak arra is jutott lélekjelenlétéből, hogy kiosszon egy tockost a Kálvin térnél, rendőrsorfal mögött tüntetőknek. Úgy vélte, „pislákol és hangoskodik” az ellenzék,

de gazdaállat híján meg vannak számlálva a napjai, ha nem érkezik újabb szellemi infúzió külföldről, akkor a levelek után a gyökerek is elfáradnak az internacionalizmus befogadására képtelen anyaföldben, és ez jól is van így.

„Minden forradalom olyan, mint azok, akik csinálják” – ezt is megtudtuk tőle. A mi forradalmainkat rendre „a haza színe-java” vezette, nem „botcsinálta filozófusok,”, s nem is „kudarcos értelmiségiek… forradalmunk velejéig magyar volt”.

 

A kontinens hervatag, a szájkosár selyem

Orbán szerint „az eszes emberek és az értelmes népek becsülik a magyart”, mi pedig „arra tanítjuk gyermekeinket, hogy látóhatáruk az örökkévalóság legyen”.

Hogy sikeres lesz-e harcunk, „nem tudhatjuk, mert az európai csillagzat ingatag”. És mivel „belenőttünk Európába, egyetlen itteni nép sem lehet szabad, ha kontinensünk nem az”. Csakhogy Európa ma „hervatag”, s még csak nem is szabad.

Mert a szabadság az igazság kimondásával kezdődik… fonják akár selyemből is, a szájkosár szájkosár marad.

A kormányfő úgy véli, Európában ma „tilos kimondani, hogy a más civilizációból érkezők veszélyt jelentenek életformánkra”. És azt is tilos kimondani, hogy a bevándorlás „kitervelt és irányított akció, ránk irányított embertömeg”, és tilos kimondani, hogy Brüsszelben ma „azon mesterkednek, hogy átépítsék Európai etnikai alapzatát… tilos kimondani, hogy Brüsszelben sokan ma egy Európai Egyesült Államokon dolgoznak”.

Összefoglalva:

a nemzetköziség brüsszeli megszállottjai veszélyeztetik életünket.


Fotó: 24.hu / Berecz Valter

Ehhez ma „nem börtönöznek be, nem szállítanak lágerekbe, nem foglalják el tankokkal a hazát, ma fenyegetés és zsarolás van”, hanem manipuláció. De:

Európa népei lassan felébrednek, rendezik soraikat, és hamarosan lábra kapnak.

Ugyanis megértették, hogy „végveszély fenyegeti az életelveket, melyre Európát építettük”. Nem háború van, hanem népvándorlás, ami „lassú víz, és humanitárius problémának adja ki magát”.

 

Felszaporodás

Orbán attól tart, hogy a mostani egy-két ezer menekült, hamarosan százezrekre „szaporodik fel”.

Ám itt nem lesznek zavargások, bevándorlózendülések, nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg nekünk, kivel osszuk meg a házunkat… A kényszerbetelepítést elutasítjuk, nem fogunk engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek, eljött az idő, hogy ellenálljunk, hogy szövetségeseket gyűjtsük, hogy megakadályozzuk Európa tönkretételét.

Orbán „egységbe hív minden európai nemzetet”, s ígéri, „helyreállítjuk Európa egységét… vagy együtt, vagy sehogy – ma ez a törvény”.

Szóval bejelentkezett uniós szövetségi kapitánynak.

 

11:36

Rohamrendőrök állnak készen

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Kollégánk a Nemzeti Múzeum mögé settenkedett, és látta, hogy rohamrendőrök várnak akcióra az esőben. Közben a múzeum környékén a rendőrök elkezdték kiszorítani az ellentüntetőket.

Orbán befejezte a beszédét.

Nyugodtan vonul a tömeg, csak kósza “kurvaanyázásokat” lehet hallani – jelenti helyszíni tudósítónk.

 

 

11:16

Diktátor!

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Diktatúra! Orbán takarodj! – hangzik a Múzeum körút és a Kecskeméti utca sarkán, ahol nagyon úgy tűnik, hogy összeértek a fideszesek és az ellentüntetők.

Kaufmann Balázs kollégánk élőben jelentkezett be a helyszínről. Orbán Viktor beszéde közben

Élő! Orbán Viktor beszéde alatt ellentüntetőkkel feszülnek össze a szimpatizánsok

Közzétette: 24.hu – 2016. március 15.

11:00

Tarlós az előzenekar

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Orbán előzenekara a múzeumnál szokás szerint Tarlós István főpolgármester. „Az igazi bátrak őrzik a határt” – ezt az antimigránsos mondatot jegyezzük fel tőle. Aztán sajátos képzettársítással Varga Miklós a Vén Európa című dala szól, majd a Nemzeti dal dalosítva.


Fotó: 24.hu / Berecz Valter
10:53

Gyurcsánynál nincs veszélyesebb

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Kaufmann kolléga megjárta már az ukrajnai frontvonalat, időzött a forrongó Egyiptomban, de ez a Kálvin téri kombatáns dialóg tán még őt is megviselte.

Féljünk napalmtól, rettegjünk atomtól? Fenét. Gyurcsánynál nincs veszélyesebb.

10:44

Nyugi, rend lesz

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

“Megkezdte munkáját a március 15.-i központi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős Operatív Törzs (OT) – közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) kedd reggel az MTI-vel.”

Betűhűen idéztünk.

10:42

Alakul a balhé a Kálvin térnél

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Ahogy 10.02-kor írtuk, a Fidesz azokat várja a Múzeum kertbe, “akik ma is kiállnak Magyarország függetlenségéért, és elutasítják a balliberálisok bevándorláspárti politikáját”. Ehhez képest, úgy tetszik, másoknak is arra van dolguk, őket, az ellentüntetőket, rendőrsorfal választja el az állami rendezvényen kulturáltan szórakozóktól.

Jó az a kapucni.


Fotó: 24.hu / Molnár Zoltán
10:29

3V

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Vágó, Varjú, virág.

Budapest, 2016. március 15.
Vágó István, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja (b) és Varju László, a DK alelnöke az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Pilvax kávéháznál 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Marjai János
MTI Fotó: Marjai János
10:08

Fél tizenkettőkor valami történni fog!

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Hiszünk a végtelenül rafinált konteókban, így játszi könnyedséggel dekódoltuk az MTI alábbi fotójából a rejtjeles üzenetet: fél tizenkettőkor valami történni fog. A nap is látja.

Budapest, 2016. március 15.
Zászlófelvonás katonai tiszteletadással az 1848-49-es szabadságharc 168. évfordulóján az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

10:02

Aki magyar, migránsozik

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Ezt a meghívót tette közzé a minap a Fidesz.

Mit tetszenek szólni ehhez?

Van arra válasz, hogy a túróba’ jön a mi elvileg közös ünnepünkhöz a bevándorlósozás? Most akkor mindannyiunké március 15., vagy csak az antimigránsistáké? Szabad ilyet?

 

09:56

Puskatus

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Komor katonák, komor falak, komor idő, komor államfő.

Komor komondorok, az kéne még. Meg vizsgázó vizslák. (Hogy még egy klasszikust idekeverjünk.)

Budapest, 2016. március 15.
Áder János köztársasági elnök (b3) és Benkõ Tibor, a magyar honvédvezérkar fõnöke (b) az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták Magyarország lobogóját az 1848-49-es szabadságharc 168. évfordulóján 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

09:45

Álló nap program, hogy a fronátvonulás adja a másikat

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Tóth Ricsi kolléga komplett cikket szentelt a mai menetrendnek, itt lehet olvasni, mi megelégszünk egy laza zanzával.

Fél tizenegytől Orbán és Tarlós beszél a Kossuth téren, a TEK még a spájzot is lezárta, aztán Citromhadművelet fedőnéven lovasmenet indul a várba, s odafönt családi programok szórakoztatják az ünnepi sokadalmat.

Délután háromkor az Országházban Áder államfő és Orbán kormányfő átadják a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, nekünk már megvan a lista, az MTI-nek köszönhetően, de el nem árulhatjuk, az mindenesetre már kijött, hogy a saulfiások Kossuthot kapnak.

Demonstrálnak kockás ingesek, s ünnepel az összes párt a Pilvaxtól a Március 15. térig – tényleg tessék kattintani Ricsi kolléga cikkét.

09:37

Valahány csepp

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Esik eső karikára, Sombereki István főtörzszászlós korhű kalapjára.

Zászlófelvonás a Parlament előtt, megkokárdult esernyővel.

Budapest, 2016. március 15.
Katonák a Kossuth Lajos téren, ahol felvonják Magyarország lobogóját az 1848-49-es szabadságharc 168. évfordulóján, 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

09:27

A fűtőmű kéménye is köszönti az ünnepet

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Az MTI közlése szerint, ez itt “a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. Észak-budai Fűtőművének 203 méter magasa kéménye nemzeti színekkel megvilágítva 2016. március 14-én este”.

Idézhetünk egy másik klasszikust?

“Vágy fűti a műtősnőt. A műtőt a fűtő.”

Na, honnan a citátum?

Budapest, 2015. március 15.
A Budapesti Távhõszolgáltató Zrt. Észak-budai Fûtõmûvének 203 méter magasa kéménye nemzeti színekkel megvilágítva 2016. március 14-én este.
MTI Fotó: Mohai Balázs

09:07

Ki drónon száll fölébe

Nagy József
Nagy József

Frissítve: 2016. 03. 15. 17:072016. 03. 15. 09:07

Az ezt látja.

Alább a Nemzeti Múzeum verőfényben, a tegnapi főpróbán, dróntávlatból. Simán lehet ilyen fotót készíteni, könnyű, mint a háromszor négy. Már ha az ember megfelelően biztosítja a munkaterületet, ugye.

Most sajnos szutyok az idő, a szemerkélő esőben könnyen zárlatot kaphatnak a ceruzaelemek. Vigyázzunk!

Óvatosan megkezdjük ünnepi élőzésünket.

Nemzeti Múzeum, 2016. március 15.

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.