Belföld

Mindenki nyugodjon meg, csak pár napra tér vissza a tél

A naptár szerint tavasznak kéne lennie, de nem így van. Az időjárás-előrejelzésből ugyanis kiderül, hogy ma, március 15-én havazhat.

Íme:

A déli megyékben is megvastagszik a felhőzet, így a nemzeti ünnepünk nagyrészt borult időt hoz, csak a Kisalföld és az Alpokalja környezetében szakadozhat fel délután és kora este átmenetileg a felhőzet. Egyre nagyobb területen vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk, amely Északi-középhegység irányából dél felé terjed, és legkésőbb a déli határvidéket éri el.

Az északi hegyvidék térségében és a Dunántúl magasabb részén kezdetben

többfelé hó, majd az havas eső, eső valószínű leginkább az alacsonyabban fekvő helyeken; a Duna-Tisza közén is lehet átmeneti havas eső, esetleg hó, a Tiszántúlon és a Dél-Dunántúlon jellemzően eső várható.

A magasabban fekvő helyeken több centiméter hóréteg is kialakulhat. Délutántól a tartós csapadékot futó záporok váltják fel, amelyet néhol hó- és jégdara kísérhet. A Dunántúlon napközben sokfelé megerősödik az északi, északnyugati szél, a Dunától keletre csak néhol élénkül meg a keleti, délkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű. Késő este a legtöbb helyen 0, +4 fokig csökken a hőmérséklet.

És hogy milyen lesz a folytatás?

Szerdára kelet felől csökken a csapadékhajlam, eleinte még az ország nyugati felén eshet eső, havas eső, a magasabb pontokon hó. Kelet felől ugyanakkor fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet. A keleties szél még többfelé élénk lesz. Hajnalban mínusz 2, plusz 3, délután 7-12 fok várható.

Csütörtökre mérséklődik a légmozgás, és jobbára napos, száraz idő várható. A hajnal többfelé fagyos lesz, délután 9-13 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Az aktuális időjárásért keresd a www.kiderül.startlap.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik