Élő Belföld

Pukli: ha nem jön a bocsánatkérés, sztrájk lesz

A közoktatás állapota miatt tiltakozók tömege töltötte meg a Kossuth teret március 15-én. A Tanítanék Mozgalom által szervezett demonstrációra kockás ingekben – a pedagógustüntetéshez hasonlóan az időjárás miatt ismét esernyőkkel – érkeztek a résztvevők. Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója megtette a napok óta ígért nagy bejelentést: ha Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök március 23-áig nem kér bocsánatot az utóbbi hat évben megalázott emberektől, március 30-án a jelenlegi akcióhoz csatlakozó szervezetek egyórás országos munkabeszüntetést tartanak. Pukli hangsúlyozta: ez az egy óra a jövőben jóval hosszabb is lehet, ha a kormánynál süket fülekre találnak követeléseik.

Ez történt a gigantikus tüntetésen:

Rengeteg embert, egyes becslések szerint 10 ezer, mások szerint 15 ezer, de vannak, akik szerint 30 ezer embert mozgatott meg a „kockás inges pedagógusforradalom”, a reggel óta folyamatosan zuhogó eső ellenére. A résztvevő tanárok, és szimpatizánsaik a kormány, szerintük katasztrofális oktatáspolitikája miatt demonstrálnak.

Galéria
Fotó: 24.hu / Neményi Márton

A tüntetés délután három órakor kezdődött a Hősök terén, onnan a demonstrálók a Kossuth térre vonulnak. A helyszíni jelentések szerint, amikor a menet eleje elérte az Oktogont, még mindig rengetegen vártak a Hősök terén arra, hogy elindulhassanak.

Így indultak el Pukli Istvánék:

Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Olvasói sztorik