Belföld

Kokárda, eső, hó és jégdara

Kokarda(1)(650x433).jpg (kokárda, március 15., )
Kokarda(1)(650x433).jpg (kokárda, március 15., )
Március 15-én biztosított a fagyos hangulat.

Hétfőn kora délelőtt a Dunántúl délnyugati felén is fokozatosan feloszlik a felhőzet, megszűnik a csapadék. Napközben országszerte derült, gyengén felhős, száraz idő valószínű, csak késő délutántól érkezik egyre több fátyolfelhő északkelet felől. Az északi, északkeleti szelet eleinte többfelé kísérhetik erős, az Észak-Alföldön esetleg néhol viharos lökések, de délután mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet délután 7 és 11 fok között alakul. Késő estére 3 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Kedd hajnaltól a változóan felhős déli országrészben is beborul az ég. Reggeltől észak felől egyre többfelé eshet vegyes halmazállapotú csapadék: kezdetben többfelé havazás, havas eső, majd a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan fokozatosan mind inkább eső. Délután az északi megyékben szakadozottabbá válik a felhőtakaró, ott a tartósabb csapadék megszűnik, de záporok, néhol hó- és jégdarazáporok továbbra is előfordulhatnak. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. Az utcára vonulók jól válasszák meg ruházatukat és gondoskodjanak immunrendszerük védelméről.

Szerda reggel nagyrészt borult lesz az ég, majd kelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet. A Tiszántúlon, illetve az Északi-középhegységben hosszabb időre kisüt a nap, de a nyugati, délnyugati határ mentén estig felhős marad az idő. Egyre kevesebb helyen várható záporeső, illetve néhol hó- és jégdara, estére a leginkább felhős nyugati területeken is megszűnik a csapadék. Az északkeleti, keleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 5 és 8, másutt 7 és 12 fok között várható.

Az aktuális időjárásért keresd a www.kiderül.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik