Belföld

Puskával végeztek Boncival, a szomszédba vezettek a vérnyomok

Egy tüzelő szuka lett a győrújbaráti eb végzete. Nem tudni, ki lőtte nyakon az állatot, de a szomszéddal parázs volt a viszonya.

Szörnyű eset rázta meg a békés Győrújbarátot: a faluban valaki agyonlőtte Horváth-ék kutyáját, Boncit – írja a Kisalföld. A kutya gyakran átszökött a szomszéd tüzelő szukájához, a szomszéd pedig többször figyelmeztetett már emiatt. Boncit nemrég vérezve találták meg az utcán, itt is múlt ki az eb.

A testét Budapestre vitték boncolásra, itt derült ki, hogy egy 0,22 kaliberű fegyverrel, vélhetően nem egyszerű sörétes légpuskával terítették le. A szomszéd állítja, nincs köze a nyaklövéshez, sőt őneki nincs is puskája (ami ugye engedélyköteles lenne). A szomszéd tagadja, hogy ő lőtt volna:

Én biztos nem tettem ilyet, el tudok zavarni egy állatot, ha kell.

A nevét nem vállaló lakos szerint valaki átlőtt a kerítésén, de nem tartózkodott az ingatlanán. Eközben Horváth Jánosnénak nagyon hiányzik Bonci, minden csaholásban az ő hangját hallja. Az asszony azt mondta:

Bárki is tette, nem érdemelte ezt a kutyánk. Mit csináljunk, átugrott a másik kert kerítésén is, hiá- ba volt megmagasítva az övék is, a miénk is. De olyan szelíd volt. Nem értem, miért kellett lelőni. Nagyon megdöbbentett a vizsgálat eredménye.

Rendőrségi eljárásról nem ír a Kisalföld.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik