Belföld

Feltörték a kakucsi gyanúsított Facebook-profilját

Enyhe fokú önbíráskodás történt a Facebookon, amikor HackerGirl feltörte a gyilkossággal gyanúsított férfi adatlapját.

Egy hekker törte fel a kakucsi lány megölésével gyanúsított K. Bálint Facebook-adatlapját – írja a Blikk. A lap szerint a HackerGirl nevű felhasználó átállította a fiú profilképét egy pin hajú rajzolt lányéra és ezt írta ki:

Hacked by Hungarian Hacker

For Revenge

K. Bálint killed a hungarian girl so i hacked his account

Magyarul azt, hogy a fiatal férfi megölt egy magyar lányt, ezért meghekkelte az adatlapját.

Forrás: Facebook/ K. Bálint
Forrás: Facebook/ K. Bálint

Később a hekkerlány újabb üzenetet tett közzé:

A Lány szüleinek őszinte részvétem, kérésre a Facebook profilt átadom.

-HackerGirl

A Blikk persze még elmélkedik egy sort a hekker példátlan önuralmáról, miközben azt írják, valaki posztolta az áldozat anyjának elérhetőségét is, vélhetően a hekker második üzenetére válaszul.

Frissítés: bizonyítékot emleget a hekker

Az oldalt még szombat délben is HackerGirl uralta, aki terjedelmes posztban számolt be ekkor a saját kis nyomozásáról, azaz arról, hogy végignézte a gyanúsított chateléseit. Ezekből az jött le neki, hogy a férfi készült a gyilkosságra, ami büntetőjogilag súlyosbító körülmény lehet. Mivel K. Bálint több – a gyilkosságot elítélő – ismerőse is értetlenkedett, miért avatkozik be a hekker az egész ügybe, ezt is megmagyarázta.

A teljes poszt (a helyesírási döccenőket se javítottuk, de a gyanúsított nevét rövidítettük):

A Gyászoló Családnak
Mint írtam a Facebook profilt kérésre átadom de mivel hogy nem ismerem K. Bálint sem az elhunyt lány barátait, családtagjait így csak a gyászoló édesanyának adom át, nem szeretném illetéktelenek kezébe adni ezzel segítve a nyomozást.
Az üzenetekben találtam a gyilkosságra utaló üzeneteket amiket K. Bálint körülbelül a gyilkosság estéjén és utána írt általam meg nem nevezendő hölgynek. A legtöbb üzenet törölt K. Bálint álltal így valószínűleg nem vagy nem sokat segít majd a nyomozásban de talán segít majd eljutni a teljes igazsághoz.
Nem célom megszégyeníteni vagy bosszúhadjáratot indítani K. Bálint ellen, a profilt bosszúból törtem fel és azért hogy ha több nem is tellik tőlem legalább ennyivel hozzájáruljak az igazság kiderítésében.
Gyilkosok számítsatok Rám!
-HackerGirl

HackerGirl nyomát némi kutatás után máshol is megleltük, valamiért Hetényegyháza honlapját is fontosnak érezte feltörni (a községnek nincs köze a gyilkossági ügyhöz).

Forrás: Hetenyegyhaza.hu
Forrás: Hetenyegyhaza.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik