Belföld

Budapest hivatalosan is elutasítja a kötelező betelepítési kvótát

tarlos(960x640).jpg (Array)
tarlos(960x640).jpg (Array)

A Fővárosi Közgyűlés következő ülésén hivatalosan is csatlakozik a kormány kötelező uniós betelepítési kvótát elutasító álláspontjához, jelentette be Tarlós István főpolgármester szombaton Budapesten, A magyar önkormányzatok a betelepítési kvóta ellen című konferencián.

A városvezető a Megyei Jogú Városok Szövetsége által rendezett tanácskozáson felszólalva úgy fogalmazott, bár budapesti kérdésekben korábban volt vitája a Fidesszel, most

megerősíti hitében a kormányt, amely a népe javát akarja.

“Most mi nem reklámkampányt folytatunk”, mondta, furcsa felfogásnak nevezve, hogy egyesek uszításnak állítják be az önvédelmet.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy a rászorult menekülteket saját lakóhelyükön kell segíteni.

Nem akarjuk veszélybe sodorni, feladni a magunkét, közölte, megjegyezve, hogy Angela Merkel német kancellárnak éppen annyi joga van eldönteni, kiket fogad be, mint bármely magyarországi településnek.

Kocsis kért valamit

Budapest VIII. kerületének polgármestere arra kérte a betelepítési kvótát elutasító önkormányzatokat, hogy nyíltan, intézményesített formában dolgozzanak együtt a kvótaügyi népszavazás sikeréért.

Kampányoljunk, buzdítsuk a polgárokat arra, hogy vegyenek részt ebben a jövőnket, életünket, biztonságunkat és kultúránkat alapjaiban meghatározó nemzeti ügyben, mondta a kormánypárti politikus.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége által rendezett tanácskozáson Kocsis Máté közölte, hogy eddig mintegy 900 település hozott a betelepítési kvótát elítélő határozatot. Mindez “egyfajta mozgalommá” nőtte ki magát, hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a szóban forgó önkormányzatok 6,5 millió embert képviselnek.

“Ki sem merem mondani, hogy ez kétharmad”, jegyezte meg Kocsis Máté, aki felszólalása végén arra kérte a “brüsszeli bürokratákat”, hogy ha ők nem képesek megvédeni Európát, akkor ne akadályozzák ebben Magyarországot.

Korábban ugyanezen a rendezvényen Pintér belügyminiszter kijelentette, az ország határai biztonságban vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik