Belföld

A tanárok tizede távozhat tanév közben, a helyére pedig senki nem jön

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 12. 07:50

A nyugdíjkort elérő pedagógusoknak azonnal menniük kell, a Klik nem engedi a pótlásukat.

A Népszabadság információi szerint veszélyben az egyik végzős osztály érettségije egy dunántúli gimnáziumban. Ugyanis a felkészítő tanár elérte a nyugdíjkorhatárt, nyugdíjba kell mennie, felvenni pedig senkit nem lehet a helyére.

A tanároknak így saját erőből kell megoldani a pótlást. A napilap más iskolákból is hallott hasonló eseteket, és a probléma létezését a pedagógus-szakszervezetek is megerősítették.

A Klik éves bérkerettel dolgozik, ha pedig egy tanár év közben nyugdíjba vonul,  az intézményfenntartó takarékossági okokból nem engedélyezi a létszám feltöltését, az így megspórolt bérrel ő rendelkezik.

A tanárok pedig a nyugdíjkorhatárt legtöbbször év közben és nem a nyári szünet alatt érik el, őket automatikusan nyugdíjazzák, szerencsétlen esetben ez az arány 10-15 százalék is lehet.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

AppleMark640 millióért szerzett be új autókat a kormány
Budapest, 2015. március 15.
Orbán Viktor miniszterelnököt köszöntik beszéde elmondása után az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 167. évfordulóján rendezett állami ünnepségen Budapesten, a Múzeumkertben 2015. március 15-én.
MTI Fotó: Kovács TamásMárcius 15-e: Kossuth tér visszatér, Orbán a múzeum előtt, ágyúlövések