Belföld

Húsvágó bárddal ölt majdnem a tojásért és kávéért

Elképesztő kegyetlenséggel rabolt ki egy nénit egy férfi tavaly Lentiben, és ráadásul alig vitt el valamit. A tette nem igazán zavarta később sem, első fokon 20 évet kapott.

Húsz év fegyházra ítélt emberölés kísérlete és magánlaksértés miatt a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken első fokon egy férfit, aki tavaly Lentiben csaknem halálra vert és kirabolt egy 85 éves asszonyt – közölte a törvényszék szóvivője.

Beznicza Árpád felidézte, hogy a 22 éves vádlott 2015 májusában költözött Aszódról ideiglenesen Lentibe, az ott élő rokonaihoz. Néhány nappal később a barátaival italozott, este 10 óra után indultak haza, de az ittas férfi, miután elvált ismerőseitől, behatolt egy házba.

Húsvágó bárddal ütött

Először a nyári konyhába jutott be, onnan pedig egy ablakon át a lakóházba, ahol kutatni kezdett, de a zajra felébredt a házban élő 85 éves asszony. A támadó pénzt követelt, és a konyhaszekrényből kivett húsvágó bárddal többször is megütötte az idős nőt. Az asszony eszméletét vesztette.

A vádlott magához vette a házban talált két doboz sört, kb. ötven tojást, három liter bort, három csomag kávét, az asszony tárcájából kiemelt háromezer forintot, és elmenekült a helyszínről. A súlyosan sérült nőt másnap 10 óra körül találták meg, és a kórházba szállítás után életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Össze-vissza beszélt

Az ítélet indokolásában elhangzott: a vádlott az eljárás során többször módosította a vallomását, próbálta másképp előadni a történteket. Az asszony sérüléseit vizsgáló orvos szakértői véleménye, valamint a bizonyítékul szolgáló DNS-minták, lábnyomok, továbbá az idős nő vallomása azonban cáfolta az állításait.

A törvényszék megállapította, hogy – az éppen felfüggesztett büntetés hatálya alatt elkövetett – bűncselekmény során a férfi tudatában volt annak, hogy az asszony akár meg is halhat. Csak a véletlennek köszönhető, hogy ez nem következett be. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője ugyanakkor fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik