Belföld

Tóbiás: a kormányközeli kiváltságosoknak mindent szabad

tóbiás és botka (Array)
tóbiás és botka (Array)
Népszavazásokat akar kikényszeríteni a kormányból az MSZP, és a párt elnöke a presztízsberuházások terhére emelne a közalkalmazottak bérén.

Az MSZP elnöke szerint a magyar kormány morális válságban van. Tóbiás József csütörtöki szombathelyi sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt hetek pontosan igazolják azt, hogy vannak kiváltságosok a kormány közelében, akiknek mindent szabad, akiknek minden jár, és több millióan vannak Magyarországon, akiknek semmit nem szabad és semmi nem jut.

Az MSZP pártelnök-frakcióvezetője szerint a valódi Magyarország szöges ellentétben áll azzal a képpel, amit a kormány el akar hitetni. A valódi Magyarország szeretne a saját életét meghatározó kérdésekről dönteni, ezért az MSZP feladata, hogy legkésőbb a jövő év elejéig kikényszerítsen a hatalomból egy olyan népszavazást, ami valódi kérdésekről szól.

Népszavazás kell!

Ilyen népszavazási kérdés lehet a vasárnapi zárva tartás, az állami vezetők díjazása, a földkérdés és a Magyar Nemzeti Bankban elköltött százmilliárdok ügye – sorolta. Lehetőséget kell adni a magyar választópolgároknak, hogy ezekben a témákban egyértelműen véleményt tudjanak mondani.

A szocialisták elnöke az oktatás, az egészségügy és a szociális terület kérdéseivel is foglalkozott. Állította, a költségvetés jelenlegi keretei között is lenne bruttó 800 milliárd forint a közszféra béremelésére, csupán felül kellene vizsgálni a kormány által preferált presztízsberuházásokat, amikre évi több száz milliárdot költenek el feleslegesen.

Tóbiás József a kormány Európa-politikáját is bírálta, azt mondta, hogy veszélyeztetik a több mint 60 ezer, Nyugat-Európában munkát vállaló magyar ember sorsát – idézi őt az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik