Belföld

A Klik tisztába teszi a korábban ürülékkel elöntött iskolát

Új mosdót és tornatermet ígérnek a tarnazsadányi gyerekeknek.

A heol.hu kedden számolt be arról, milyen áldatlan állapotok uralkodnak Tarnazsadány általános iskolájában. A majd’ hatvanéves épületben régóta nem volt felújítás, az osztálytermek falai omladoznak, a nyílászárók régiek, az épület falai vizesednek, penészesek és dohosak. Az iskola épületén kívüli vizesblokkot – állapota miatt – se tanár, se diák nem használja szívesen. A tornatermet korábban életveszélyessé nyilvánították, egy ideiglenes tornaszobát használnak már öt éve.

Mára kiderült, hogy a szippantós felé jelenleg nincs tartozása a Kliknek. Az iskola igazgatóhelyettese egy tavaly kialakult helyzetről beszélt a lapnak, amikor elmesélte, hogy ha a szippantás előtt megtelik a derítő, akkor az iskola udvarán úszik minden. Jól érti. Minden!

A Klik sajtóirodája reagált a cikkre. Közölték: az iskola nem tartozik a szippantást végző cégnek, de mivel valóban elfogadhatatlan a mosdó, új vizesblokkot alakítanak ki. A kivitelezéssel kapcsolatos teendők folyamatban vannak. Ezt a tankerület megbízott igazgatója is megerősítette. A Fidesz feljelentőemberének, Tényi Istvánnak a közérdekű bejelentésére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Biztonsági Csoportjának integritás tanácsadója közölte: intézkedési terv készült a Tarnazsadányban kialakult helyzet orvoslására.

A helyi hírportálnak Dobi István polgármester azt mondta, őt még senki nem kereste meg ezzel kapcsolatban a sajtón és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálaton kívül. Ők jelenleg az iskola állapotát mérik fel.

Azt a halmozottan hátrányos helyzetben lévő település vezetője tarthatatlannak nevezte.

Azt viszont szeretném kiemelni, hogy mi nem vagyunk és nem is voltunk a Klik ellen, viszont a jelenlegi és már évek óta fennálló helyzet az iskolában, valljuk be, tarthatatlan.

Szabó Tímea, a PM társelnöke az ATV-ben a tarnazsadányi eset kapcsán arról beszélt, vajon még hány iskolát kell elöntenie a szennyvíznek ahhoz, hogy a kormány belássa, “a Kliket le kell húzni a WC-n, mert a rendszer működésképtelen”. Erre a parlamentben úgy reagált Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár, hogy nincs romokban az oktatás, mert csodálatosak a rádiós gyerekműsorok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik