Belföld

Rendszeresen szexre kényszerítették gyerekeiket a ceglédi szülők

Egy idő után a nagypapa is molesztálni kezdte a kicsiket.

Megkezdődött a gyermekeiket molesztáló ceglédi szülők pere kedden a Budapest Környéki Törvényszéken. De nem csak ők állnak bíróság elő, hanem a nagypapa is. A vád szerint molesztálták a család két kiskorú gyermekét.

A családot “a házaspár erősen kifogásolható életvitele miatt” 2010. február 16. óta gondozta a Ceglédi Gyermekjóléti Központ. Az első- és a harmadrendű vádlott – a férj és a feleség –  italozott, gyakran veszekedtek, verekedtek, és ennek két kiskorú gyerekük is a szemtanúja volt. Hogy előteremtsék a pénzt az ital beszerzésére, a kicsiket rávették, hogy lopjanak.

Az ügyészség szerint a szülők a kislány és a kisfiú jelenlétében többször pornográf tartalmú filmet néztek és közösültek egymással, majd 2011-től a lakásukon a kiskorú gyerekekkel rendszeresen szexuális kapcsolatot létesítettek emellett arra kényszerítették őket, hogy egymással is “szexuális tevékenységet folytassanak”. A férfi apja – a másodrendű vádlott – többször is látta, amikor a szülők a gyerekeikkel erőszakoskodtak, később pedig maga is bekapcsolódott a bűncselekménybe.

A vádirat szerint a szexuális zaklatás egészen 2013 tavaszáig folytatódott, ekkor a gyerekeket ideiglenesen nevelőszülőknél helyezték el.

Az első tárgyalási napon az iratismertetés mellett meghallgatták a vádlottakat, valamint felolvasták a róluk és a sértettekről szóló elmeorvosi, illetve pszichológiai szakvéleményeket. A per május 4-én szakértők és tanúk meghallgatásával folytatódik – írja az MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik