Belföld

Mocsokban tartották, nem adtak enni gyerekeiknek az annavölgyi szülők

A gyerekek ápolatlanok voltak és éheztek, szüleik nem vettek nekik elég élelmet, ellenben cigarettára költöttek.

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy 34 éves nővel és 31 éves párjával szemben, akik elhanyagolták gyermekeiket. Ügyükben az Esztergomi Járásbíróság dönt majd.

A vádirat szerint a szülők 2014 nyarán költöztek 7 éves kislányukkal és 5 éves kisfiukkal  egy „gyerekek gondozására és nevelésére   alkalmatlan állapotban lévő ingatlanba” Annavölgyön. A házban nem volt vezetékes víz, a pár nem biztosított a tisztálkodásra lehetőségeket. A villanyvezetékek  ki voltak szakadva a falból, a mennyezeti vakolat omladozott, így veszélyt jelentettek a kicsikre.

A gyerekek ápolatlanok voltak és éheztek, szüleik nem vettek nekik elég élelmet, ellenben cigarettára költöttek. Nem figyeltek oda a kislány tanulmányaira sem, nem ellenőrizték, nem segítettek neki, és tanszerei is hiányosak voltak. A gyereknek ezért évet kellett ismételnie.

A gyámhivatal tavaly januárban emelte ki őket a családból és helyezte el nevelőszülőknél. „A házaspár elhanyagoló, szülői mivoltukból fakadó kötelezettségeiket súlyosan megszegő magatartásai következtében mindkét gyermek érzelmi és erkölcsi sérültséget szenvedett” – írja keddi közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik