Belföld

Hígítóval kevert össze drogokat, és azt adta el fiatalkorúaknak

Vádat emeltek egy zalai férfi ellen, aki különböző drogokat kevert össze körömlakklemosóval vagy hígítóval, és ezekből egy fiatalkorú fiúnak is értékesített – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Pirger Csaba közölte, hogy a 25 éves miháldi férfi régebb óta használt tudatmódosító szereket, kábítószer birtoklása miatt többször is folyt már ellene eljárás. Jelenleg is egy más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

A férfi ismeretlenektől, illetve internetes rendelések során rendszeresen vásárolt dizájnerdrogokat, marihuánát, speedet és új pszichoaktív anyagoknak minősülő szereket. Ezeket otthonában gyógynövényekkel, körömlakklemosóval, hígítóval és más folyékony, alkoholtartalmú vegyszerrel keverte, majd megszárítva dohánnyal elegyítve szívta el vagy értékesítette.

Egy most 17 éves fiatalnak is rendszeresen adott el a kábítószer-keverékből, holott a fiú családja figyelmeztette őt, hogy többet ne adjon neki drogot, mert gyermekük többször is rosszul lett és kórházi kezelésre szorult. Tavaly júniusban a fiú ezért egy barátját kérte meg, hogy szerezzen neki “füvet” ismerősétől, és az átadás a nagykanizsai régi mozikertben, két iskola közvetlen közelében meg is történt.

A rendőrség által néhány nap múlva lefoglalt maradékról a szakértő megállapította: szintetikus kannabinoidot tartalmaz, ami akkor új pszichoaktív anyagnak minősült, azóta pedig már kábítószer-besorolást kapott. A miháldi férfinél tartott házkutatás során kábítószereket, pszichoaktív anyagokat is lefoglaltak.

A kábítószer keverője ellen azért emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség, mert a férfi visszaélést követett el pszichoaktív anyaggal, valamint fiatalkorúnak oktatási épület közvetlen közelében adott el belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik