Belföld

Fegyőrre támadt egy kecskeméti rab

Nem akarta elhagyni a kórházat, a rácsba kapaszkodott.
Hamarosan bíróság elé állítanak egy kecskeméti férfit, aki rátámadt egy fegyőrre tavaly márciusban. Hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat ellene.
A 48 éves férfit március 25-én szállították kórházba a kecskeméti börtönből. Míg várakoztak, a megbilincselt fogvatartott folyamatosan sértegette kísérőit. Miután az orvos megvizsgálta, többszöri utasításra sem volt hajlandó felállni a vizsgálóasztalról, ezért a bv-sek kikísérték a folyosóra. Elindultak vele az autóhoz, ám a férfi megragadta az ajtót és közölte, hogy ő innen nem megy sehova. Az egyik fegyőr fejtette le a kezét a rácsról, mert nem volt hajlandó elengedni.  A vádlott eközben megragadta a pulóverét, és ezt sem eresztette el. A fegyőr elgáncsolta a férfit és a földre vitte, ám elvesztette az egyensúlyát és ráesett a rabra. A fogvatartott belerúgott, emiatt a bv-s tára lerepült az övéről. Még ezután is agresszívan viselkedett, de végül sikerült ártalmatlanná tenniük.
A férfi szabadlábon várja a tárgyalást, felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak vele szemben – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik