Belföld

A TEK ígéri, senkit nem fog megmotozni 15-én

Nem feltétlenül jár a lakosságot érintő intézkedéssel, hogy a Terrorelhárítási Központ lezárja a Múzeum körút környékét a nemzeti ünnepen.

Nem a TEK fogja biztosítani a Múzeum körúton március 15-én tartandó központi ünnepséget, amelyen Orbán Viktor is beszédet mond. A terrorelhárítók vasárnap azt közölték, hogy a forgalom elől lezárják a környéket aznap reggeltől 13 óráig. Hétfőn ezt azzal egészítették ki, hogy az erről megjelent téves hírekkel ellentétben a rendelkezés nem jelent feltétlenül látható, a lakosságot érintő rendőri intézkedéseket – írja a hvg.hu.

Azok bevezetését mindig a konkrét biztonsági helyzet határozza meg. A TEK nem fog embereket megmotozni, vagy gépkocsikat átvizsgálni, a területen kizárólag a jogszabályok által előírt személybiztosítási feladatait végzi.

A Demokratikus Koalíció úgy látja, a miniszterelnök arra akarja felhasználni a sokak pénzéből fenntartott erőszakszervezeteket a szabadság ünnepén, hogy igazoltassák, listázzák és vegzálják a hatalmaskodó kevesekkel szembenálló sokakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik