Belföld

Felüljáróról dobálta kövekkel az autósokat három tárnoki fiatal

Egy teherautóra még egy cementes zsákot is rádobtak.

Az érdi rendőrség őrizetbe vett három fiatalt, miután kiderült, hogy februárban több autót is kövekkel dobáltak meg Érden, az M0-ás autóúton és az M7-es autópályán – közölte az Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanúsítottakat még csütörtökön, nagyjából éjfélkor állították elő, miután meglehetősen gyanús körülmények között tankoltak a város egyik benzinkútján. Ugyanis a kútra egy egy rendszám nélküli autóval álltak be, amit az arcát maszkkal eltakaró sofőr járó motorral kezdett el feltölteni üzemanyaggal.

A kút alkalmazottai ezt látva azonnal szóltak a rendőrségnek, és a kiérkező járőrök  a járművezetőt és utasait előállították az Érdi Rendőrkapitányságra. A fiatalok elszámoltatása során derült ki, hogy az elmúlt egy hónapban több bűncselekményt követtek el.

A police.hu oldalán olvasható közlemény szerint U. Roland 20 éves, F. László 22 éves tárnoki lakosok és fiatalkorú társuk Érden, a Velencei úton február 4-én este tíz óra körüli időben kövekkel dobálta meg egy ott közlekedő autóbusz szélvédőjét. Majd február huszadikán az M0-ás autót egyik felüljárójáról dobtak köveket több tehergépkocsira.

Még ugyanezen a napon – Tárnok külterületén – az M7-es autópálya felüljárójáról egy cementtel teli zsákot dobtak egy teherautóra, amelynek a szélvédője betört, a cement pedig beterítette a vezetőfülkét és a sofőrt is. A bűncselekmények elkövetése során senki sem sérült meg.

Az érdi nyomozók U. Rolandot és társait gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2016. március 5-én elrendelte a 20 éves és a 22 éves férfi előzetes letartóztatását. Fiatalkorú társuk az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik