Belföld

Rács mögött marad a skálás rabló

Több ember halála szárad Bene László lelkén, akit anno nem tényleges életfogytiglanra ítéltek. Szabadulhatott volna, de másodfokon felülbírálták a döntést.

Egyelőre nem kerül szabadlábra a budai Skála áruháznál történt egykori pénzszállítórablás húsz évvel ezelőtt életfogytiglanra ítélt egyik elkövetője, Bene László. A Szegedi Törvényszék szombaton hatályon kívül helyezte az elsőfokú bíróság március 1-én meghozott döntését.

Juhászné Prágai Erika, a törvényszék szóvivője az MTI kérdésére elmondta: a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa hatályon kívül helyezte az elsőfokú bíróság döntését, ami az elítélt feltételes szabadon bocsátásáról határozott, és új eljárásra utasított.

A másodfokú bíróság szerint nem egyértelmű, hogy az elítélt szabadulása esetén törvénytisztelő életmódot folytatna. Előírta, hogy a megismételt eljárásban be kell szerezni szakértői véleményt az elítélt személyiségéről.

Érettségi és jó családi kapcsolatok

Az elsőfokú bíróság kedden döntött a szabadlábra helyezésről, a döntés szerint Benét azért lehet feltételesen szabadlábra bocsátani, mert a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított.

A férfi a fogva tartása alatt iskolai tanulmányokat folytatott, sikeres érettségi vizsgát tett, a családtagjaival pedig az utóbbi időben intenzív kapcsolatot tartott.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölésben és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Skála pénzszállítójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik