Belföld

Nyomozás indult a szegényeknek ételt osztó egyesületnél

A szervezetnél dolgozó közmunkások azt állították: visszakértek a bérükből, és romlott húst adtak az embereknek. Az elnök szerint ez nem igaz.

A vádak szerint tíz-húszezer forintot visszakértek azoknak a közmunkásoknak a béréből, akiket kiközvetítettek az orosházi Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesülethez. Azt is állítják, hogy romlott húst főztek a szegényeknek. A rendőrség nyomoz, az egyesület elnöke, Ilyés Gábor tagadja a vádakat – írja a Népszabadság.

Február elején hárman Fetser János MSZP-s helyi képviselőhöz fordultak azt állítva, hogy Ilyés – aki 2012-ben az Orosháza Városáért kitüntetést is megkapta – azt kérte tőlük, hogy az érettségivel nem rendelkezők a 49 ezres közmunkásbérükből tízezer, az érettségizettek a teljes minimálbérből húszezer forintot adjanak vissza neki. Egyikük ezt megtagadta, a másik viszont kifizette helyette is, hogy megtarthassák a munkát.

Arról is beszéltek, hogy az elnök rendszeresen oszt ingyen ételt a szegényeknek, de ezek sokszor romlott húsból készülnek. Az adományozóktól beszerzett élelmiszer vagy már eleve romlott, vagy a szakszerűtlen tárolás miatt romlik meg – mondták.

Fetser feljelentéssel fordult a járási ügyészséghez, ezek után lefoglalták az egyesületnél lévő húskészleteket. A nyomozás ezután lelassult, nem tudni, hogy a hatósági vizsgálat mit állapított meg a húsról, viszont Ilyés a Népszabadsággal közölte: tény, hogy jelöletlen volt a hús, de szakszerűen tárolták és azt mondták neki, hogy ha lezárul a vizsgálat, ismét főzhet a szegényeknek. Az szerinte nem igaz, hogy visszakért a közmunkások pénzéből, ezt azok mondják, akiknek megszűnt a munkaviszonya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik