Belföld

Eljárást indított a Médiatanács a TV2 filmje miatt

Az RTL-t pedig százezrekre büntették a túl hangos reklámért. Balázsék miatt is vizsgálódnak.

280 ezer forintot kell fizetnie a Médiatanács döntése alapján az RTL Klubnak azért, mert tavaly, az utolsó negyedévben négyszer sugárzott olyan reklámot, ami túl hangos volt a környező műsorszámokhoz képest.

A testület arról is tájékoztatott, hogy eljárás indult a TV2-n tavaly decemberben vetített, Komancsok holdja című westernsorozat, valamint a Class FM reggeli műsorának január 11-i adása kapcsán, mert azokat vélhetően 16 éven aluliaknak nem ajánlott minősítéssel, és csak az éjszakai órákban lehetett volna bemutatni.

Megállapították ugyanakkor, hogy nem volt jogsértő az M1 adása, melyben elhangzott a „szájkarate” kifejezés, mert az a Médiatanács szerint nem minősült a politikai hírhez fűzött hírolvasói véleménynek.

Két egyházi rádiót, az Európát és a Szent Istvánt, pontosabban a hálózathoz tartozó nyolc rádióadót azért büntethetik meg, mert nem teljesítették azt az előírást, miszerint éves átlagban legalább 35 százalékban magyar zenét kell sugározniuk, és ezek negyedének öt évnél nem régebbinek kell lennie.

Emellett döntés született műsortámogatásokról, a Közszolgálatiérték-testületbe delegált tagról és rádiós frekvenciákról is. Ezekről itt olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik