Belföld

Tarlós üzent az autósoknak: „Ne nézzék hülyének Budapestet!”

A főpolgármester elmondta, miért törlik el az ötperces parkolási szabályt. Rendesen rápirított az autóvezetőkre. Most a becsületesen parkolókat szívathatják majd szét.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: Budapesten megszüntetik a parkolójegyek utólagos bemutatásának lehetőségét, a  Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén ugyanis elfogadták azt az előterjesztést. A hvg.hu elment a pénteki Budapestinfóra, cikkük szerint Tarlós István főpolgármester a parkolási szabályok változásával kapcsolatban azt mondta: a Kúria döntése miatt szüntetik meg az “ötperces szabályt”. Üzent az autósoknak is, mint mondta:

Ne nézzék hülyének Budapestet!

Az eddigi szabályozás lehetővé tette, hogy ha az autós az ellenőrzés időpontjában rendelkezett érvényes parkolójeggyel, csak azt nem az előírásoknak megfelelően helyezte el, vagy az ellenőrzés időpontja és a fizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el 5 percnél hosszabb idő, vagyis épp az ellenőrzés ideje alatt vette meg a jegyet, akkor a parkolásüzemeltető ügyfélszolgálati irodájában bemutassa az eredeti parkolójegyet. Ennek vetettek most véget.

A gyanúsan és várhatóan rengeteg parkolóőri visszaéléshez vezető új gyakorlatról az Index külön megkérdezte Tarlóst (aki korábban még a tömeközlekedés túlsúlyát támadta és nagyobb teret akart az autósoknak adni a Balázs Mór Tervben). Azt kérdezték, miért nem a Kúria döntésével összhangban határozott a főváros, miért nem az ötperces korlát megemelése és a havi egyszeri bemutatási lehetőség megnyújtása mellett döntöttek. Tarlós szenzációs választ adott, miszerint

régebben matematikaórán ő is próbált a végtelen irányába integrálni, de a tanára nem tartotta jó ötletnek.

Szerinte nyilván nem a jóhiszemű autósokat büntetnék, de nyitott a jogszabály felülvizsgálatára. Hozzátette, nem biztatják arra a közterület-felügyelőket, hogy az autója közelében lévő, a parkolójegyét lobogtató autóst megbüntessék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik