Belföld

NVI-botrány: nyomoz a rendőrség a kopaszok fellépése miatt

Nyakó István szocialista politikust péntek délben értesítették, hogy nem vár tovább a rendőrség, hanem nyomozást indítottak a Nemzeti Választási Iroda épületében múlt hétfőn történt botrányos jelenetek miatt – tudta meg a 444.hu. Ahogyan arról a 24.hu is beszámolt: február 24-án a szocialista politikus a Nemzeti Választási Irodában akarta beadni a vasárnapi zárva tartás elleni népszavazási kezdeményezésüket, ám Erdősi Lászlóné 4 másodperccel megelőzte őt. A herceghalmi polgármester felesége mellett az érkeztető készülék közelében több tucat kopasz, kigyúrt férfi is várakozott, Nyakó szerint ők akadályozták meg, hogy elsőként érkeztesse beadványukat.

Az ügyben több feljelentés is érkezett, mivel azonban nem tudtak dönteni a nyomozás megindításáról, feljelentéskiegészítést rendeltek el. Nyakó István, miután a Nemzeti Választási Bizottság elutasította keresetét, a Kúriához fordult, amely pedig csütörtökön megállapította, hogy az esélyegyenlőség és a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvi követelményét sérti” az, hogy Nyakót akadályozták „az országos népszavazás kezdeményezéséhez fűződő jogának gyakorlásában”. Ez már elég ok volt a rendőrségnek a nyomozás megindításához.

A Kúria nem semmisítette meg az NVI-nek azt a döntését, amely szerint Erdősi Istvánné nyerte a küzdelmet az MSZP-vel szemben, ám csütörtöki ítéletük nyomán a szocialista politikus felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a döntéssel szemben és ezt meg is fogja tenni.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik