Belföld

Magyarázkodik az ÚNK, Juhász bizonyítékot akar

Az Együtt politikusa olyan, mint az Old Spice reklám főhőse, neki bizonyíték kell, nem ígéret.

Az Együtt rendőrt hívott az Új Nemzedék Központ irodájához, és aktivistáival a hatóság intézkedéséig biztosította a helyszínt. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, Juhász Péter, az Együtt alelnöke a kiérkező rendőröket intézkedésre szólították föl, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálata lefolytatható legyen.

A párt közleménye szerint az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. egy állami cég, tulajdonosa az Emberi Erőforrások Minisztériuma, eredeti feladata a zánkai ifjúsági tábor üzemeltetése volt, 2015 óta kiemelt projektekkel gazdálkodik. A Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve című kiemelt felhívás kapcsán kizárólag az Új Nemzedék adhat be támogatási kérelmet, melynek keretösszege 5 milliárd forint. Az Állami Számvevőszék október óta vizsgálta a szervezet gazdálkodását, az ellenőrzés a napokban eredménytelenül zárult, mivel az Új Nemzedék a 2011 és 2014 közötti vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzéséhez szükséges dokumentumokat nem bocsátotta az ÁSZ rendelkezésére.

Juhász Péter most azt írja, miután rendőrt hívtak, az ÚNK azt mondta, a vihar eláztatta a dokumentumokat, ezért nem állnak rendelkezésre.

Ha beáztak és kár keletkezett, akkor azt nyilván dokumentálták. Meg kellett csináltatni, biztosítót kellett hívni, és még az is elképzelhető, hogy másban is megrongálódott vagy megsemmisült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik