Belföld

„Megoldódott a helyzetünk, köszönöm!”

Munkát és új otthont is kapott az állatmentő, akit két kutyájával és öt macskájával fenyegetett az utcára kerülés.

Másfél hete írtunk Pintér Attiláról, aki hét állatával került bajba, miután egyszerre veszítette el az albérletét és a munkáját. Az erről szóló cikkünk után nagyon sokan ajánlottak neki munkát vagy házat, lakást, de önmagában ezek nem tudták kimozdítani a bajból. Az utolsó pillanatban azonban olyan lehetőséget kínáltak neki, amivel mindkét problémája megoldódik.

Kecskeméttől 20 kilométerre, egy tanyán fog élni. Ott van egy kutyamenhely. Körülbelül 60 állatot kell majd gondoznia, rehabilitálnia.

Sokat gondolkoztam azon, hogy a városi életből merjek-e egy ekkora ugrást megtenni. Nem túl nagy falat-e ez nekem, és mi lesz, ha nem jön be? És arra jutottam, hogy sok ember azért nem változtat az a nem megfelelő életén, mert ugyan az rossz, de legalább a megszokott rossz. Viszont ha változtat, az lehet jó és rossz is. De az esély megvan , hogy jó legyen, én ezért nem akarom ezt eldobni magamtól – írja a blogjában.

Átmenetileg egy másik tanyán él, pár hét múlva költözhetnek át a végleges otthonukba – mondta el a 24.hu-nak.

Fotó: Pintér Attila
Fotó: Pintér Attila

Most még szokom a tanyasi életet. A kandallóba már be tudok gyújtani egyedül!

A kutyákat nem viselte meg különösebben a helyváltoztatás, sőt – azt mesélte Attila – az egyik  cica már érkezéskor is csak arra tudott koncentrálni, hol a kaja. A többiek kicsit megszeppentek, de pár nap alatt feloldódtak.

Az első időszakban nagyon egyedül lesz, a tanyára csak heti egyszer-kétszer néznek majd be hozzá.  Azt mondja, nem készült fel ilyen magányra, de azt reméli, hogy az állatok és az internet majd segít ezen az érzésen.  Néhány hónap múlva pedig a jogosítványt is megszerzi és kap egy kocsit. Azután már többet lehet majd emberek között is.

Ez egy kaland, kihívás is. tulajdonképpen mindig kertes házat, kandallót szerettem volna és valószínűleg sokat fogok itt tanulni is, hogyan kell egy menhelyet működtetni.  Most azt érzem, már nyugodtabb az életem, mint Budapesten volt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik