Belföld

Kezdődnek a tavaszi útfelújítások, jön a káosz

Március elején három helyen is megindul a munka. A hónap második felében pedig további kilenc szakaszon, soroljuk.
  • XVI. kerületi Csömöri úton a János utca és a Szlovák utca között nyolc méter széles aszfaltburkolatot építenek. Szegélyeket, víznyelőket és mindkét oldalon parkolósávokat hoznak létre. A György utcai és a Mátyás király utcai csomópontban a gyalogosok védelmére középszigetet alakítanak ki. A Szlovák úti csomópontban egy önálló jobbra kanyarodó, valamint egy egyenes és balra kanyarodó sávot hoznak létre.
  • Megújul a burkolat a XXII. kerületi Klauzál Gábor utcában is a Csiperke utca és Zabola utca között, valamint a Csiperke utcában az Áron utca és a Klauzál Gábor utca között, és gondoskodnak a vízelvezetésről is.
  • A III. kerületi Hatvany Lajos utcában a Juhász Gyula utca és Hadrianus utca között 825 méteren újul meg az útburkolat. Az Újmegyeri térnél lévő buszforduló csatlakozásainál lecserélik az út teljes pályaszerkezetét, felújítják a forgalomterelő szigeteket. Megújulnak a járdák és lecserélik a szegélyeket is.
  • Március második felében kilenc szakaszon kezdődik útfelújítás.
  • A III. kerületi Nagyszombat utcában a Lajos utca és a Bécsi út között a felújítással egy időben az úttest bal oldalán párhuzamos, jobb oldalán ferde parkolókat alakítanak ki. Szélesítik és felújítják a járdákat és három új gyalogátkelőhely létesül.
  • A XIV. kerületben korszerűsítik a Hősök tere-Kós Károly sétány-Hermina út kerékpáros főútvonalat, a Kós Károly sétány csomópontjait átalakítják, így a Hősök terén a közúti forgalmi rend átalakításával folyamatossá válik a kerékpársáv. Az emlékmű mögött, a híd torkolatában kialakítanak egy forgalomterelő szigetet gyalogátkelőhelyekkel együtt. A Kós Károly sétány és a Hermina út kereszteződésében egy-egy kerékpáros átvezetést hoznak létre. Felújítják az érintett gyalogátkelőhelyeket is, a vakok és gyengén látók számára speciális (úgynevezett taktilis) burkolatokkal látják el.
  • A X. kerületben a Keresztúri út is megújul, a vasúti átjáró és a Határmalom utca között mintegy két kilométeres szakaszon új szegélyt építenek, kicserélik az aszfaltburkolat felső rétegét, megújul a buszmegállók burkolata és ahol lehetséges, buszöblöt is kialakítanak. A külterületi szakaszon padka, a Danone-csomóponttól a vasúti átjáróig taktilis kövekkel ellátott járda épül, és felújítják az árkokat.
  • A II. kerületben átépítik a Törökvész út és a Vend utca csomópontját.
  • A IV. kerületi Baross utca és Perényi Zsigmond utca kereszteződésében kijelölt gyalogos-átkelőhely létesül.
  • A XV. kerületi Szentmihályi út és Fazekas sor kereszteződésében is jelzőlámpás csomópont épül.
  • A XVI. kerületi Timur utca és Rozsos utca kereszteződésében szintén gyalogátkelőhely létesül.
  • A XVI. kerületi Nagytarcsai utat a Simongát utcától a városhatár felé csaknem egy kilométer hosszan újítják fel, a Simongát utca és Nagytarcsai út kereszteződésében járda épül.
  • A XI. kerületi Somlói út Szüret utca és Mihály utca közötti szakaszán megújul az út pályaszerkezete és a támfal melletti szakasz kivételével a járda is.
  • Áprilisban a VIII. kerületi Teleki téri hatágú csomópont (Népszínház utca-Teleki tér-szervizút-Kun utca-Bauer utca-Karácsony Sándor utca) újul meg, átépül a két villamosmegálló.

A közösségi közlekedési változásokról folyamatosan frissülő információk a BKK INFO oldalán, a bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig a BKK Info alkalmazáson keresztül érhető el a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatása.

Kiemelt képünk illusztráció, hiszen Hajdúnánást mutatja.

(BKK, MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik