Belföld

Dolgozni akar a magyar sorozatgyilkos

A börtönben nem munkaszeretetéről volt híres, de állítólag erről nem ő tehet. Megbánást nem tanúsított.

A magyar kriminalisztika legrettegettebb sorozatgyilkosát 1996-ban ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre tucatnyi rablás és négy ember meggyilkolása miatt. Akkoriban azonban még nem létezett tényleges életfogytiglan, így Bene 22 év után, még most márciusban szabadulhat.

A Blikk úgy tudja, ő maga már készül a szabadságra, bár a börtön kapujában csak néhány ezer forint lesz a zsebében. De állítólag lesz hova mennie, és lehet, hogy munkába is áll majd. A lap megjegyzi, épp ez utóbbi kérdéses, hiszen az ügyész is kifogásolta a tárgyaláson, hogy Bene a 22 év alatt csak 16 hónapban vette fel a munkát.

Tény az is, hogy őszinte megbánást soha nem mutatott, és 2008-ban még azt nyilatkozta: ha újrakezdhetné, ugyanezt csinálná.

Legutóbb 2014-ben tárgyaltak feltételes szabadlábra bocsátásáról, de akkor sem Bene magatartása, sem személyes meghallgatása nem győzte meg a bíróságot arról, hogy szabadon engedjék.

Arról nem ügyfelem tehet, hogy csak ilyen keveset foglalkoztatta őt a börtön – jelentette ki a lapnak Soltészné Nagy Katalin, aki szerint Bene a saját lábára szeretne állni. Az áldozatok hozzátartozóit meglepte és elkeserítette a hír: Abban bízom, hogy a Szegedi Törvényszék másodfokon úgy dönt, Bene nem jöhet ki. Azt szeretném, hogy a jogerős döntés igazságos és emberi legyen, azaz ne engedjék ki – mondta a Blikknek Sádt György, a Skálánál 1992-ben meggyilkolt Győző testvére.

Az ügyész fellebbezett a feltételes szabadlábra helyezés ellen, végleges ítélet a napokban várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik