Belföld

DK: listázták a hiányzó diákokat hétfőn

A DK információi szerint listázták egy székesfehérvári iskolában azokat a diákokat, akik hétfőn otthon maradtak, írja az MTI. Földi Judit, a DK székesfehérvári önkormányzati képviselője azt mondta, szülőktől kapott információi szerint a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában hétfőn reggel az igazgatónő hangosbemondón kérte az osztályfőnököket, hogy készítsenek névsort a hiányzó gyerekekről.

A DK emiatt írásban fordul Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszteréhez, akitől azt kérdezik, hogy adott-e utasítást a tárca vagy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a tiltakozó diákok listázására. Az ügyet a képviselő-testület elé viszik.

A DK úgy látja, a “hatalom házmestereként viselkedő” igazgatónőt azonnali hatállyal vissza kell hívni az iskola éléről, “a kormány megfélemlítő szervezeteként működő” Kliket pedig meg kell szüntetni. Földi Judit szerint a szülők azt sejtik, hogy az iskola vezetője a szerződéshosszabbítás reményében akar a Klik “kedvében járni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik