Belföld

Tizenkét év fegyházat kapott a szigetszentmiklósi túszejtő

24.hu
24.hu

2016. 03. 01. 16:37

A sportlövő két emberrel akart végezni: válófélben lévő feleségével és a nő új párjával.

Első fokon 12 év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki még 2013 nyarán túszul ejtette, majd Szigetszentmiklóson megpróbálta lelőni már válófélben lévő feleségét és annak új élettársát. A 36 éves férfit több emberen elkövetett emberölés kísérletében és a személyi szabadság fegyveresen elkövetett megsértésében találták bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a védelem enyhítésért fellebbez – írja a  hirtv.hu.

Az ügyben 2014 őszén emel vádat az ügyészség. A vádirat szerint a támadó házassága megromlott, felesége a gyermekekkel elköltözött tőle, elváltak. A férfi ezt nem tudta elfogadni, ahogy az asszony új kapcsolatát sem. Elkeseredett volt és bosszút akart állni. Korábbi értesülések szerint válásukat ekkor még nem mondták ki. Az ügyészség a vádemeléskor számos részletet közölt: eszerint a féltékeny férfi 2013 júliusában, egyik reggel jelent meg egy csepeli óvodánál, mert tudta, hogy a volt felesége ebben az időben viszi oda a gyerekeket. Megvárta, hogy az asszony bevigye őket az udvarra, majd amikor visszatért az autójához,  odalépett hozzá és szó nélkül beült a hátsó ülésre. Pisztolyt szegezett az asszonyra és utasította, hogy Szigetszentmiklós felé menjenek.

Annál a zöldségboltnál álltak meg, ahol a nő barátja dolgozott. Volt felesége azonban minden bátorságát összeszedte, leállította a motort, kikötötte a biztonsági övet és amilyen gyorsan csak tudott, kiszállt a kocsiból és elkezdett rohanni az üzlet felé. Miközben lélekszakadva menekült, segítségért kiáltozott, azt üvöltötte, hogy a volt férjénél fegyver van. Erre a vádlott üldözni kezdte őt és háromszor rálőtt, de a lövések nem találták el egykori párját. A nő ugyanis cikkcakkban futott.

Ekkor az asszony barátja a támadó elé állt, hogy feltartóztassa. A vádlott ekkor ismét lőtt, de már a férfira célzott, akit sikerült is eltalálnia a kezén. Miután őt megsebesítette, a fegyveres megállás nélkül futott tovább az asszony felé és újból rálőtt, de továbbra sem találta el. Viszont az asszony elesett, így egykori férje utolérte, megragadta és a pisztolyt a saját fejéhez tartva azzal fenyegette, hogy véget vet mindkettejük életének.

Ekkor már a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság járőre megkezdte, majd a Terrorelhárítási Központ időközben megérkező túsztárgyalója folytatta a tárgyalást a vádlottal, akit a végül a bevetési egység tagjai mellkason lőttek. Olyan töltényeket használtak, amelyek nem alkalmasak az emberi élet kioltására.

Korábban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a harmincas éveiben járó férfi hozzáértő módon kezelte fegyverét. Kiderült, hogy sportlövő.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.