Belföld

Ölni próbált egy budapesti plázában

A fiatal a mozgólépcsőn kapta elő a kést, majd szúrt, ütött és fojtogatott.

Bíróság elé állítanak egy 22 éves fiatalt Budapesten, aki a vád szerint késsel támadt testvére barátjára egy VI. kerületi plázában, még tavaly áprilisban.

Az ügyészség szerint ölni akart.

A vádirat szerint a fiúnak nem tetszett lánytestvére párja, ellenezte a kapcsolatot. Az ominózus napon – 2015. április 16-án – a délutáni órákban a pár a bevásárlóközpont éttermi részén tartózkodott, amikor odament hozzájuk a fiatal, és veszekedni kezdett velük. A szerelmesek felálltak és elindultak felfelé a mozgólépcsőn, de a dühös testvér követte őket.

A támadó is fellépett a mozgólépcsőre, és előrántott egy kést a zsebéből. A másik karjával közben átfogta ellenfele nyakát, majd hastájékon szúrta. Az emeletre érve dulakodni kezdtek, az agresszív fiatal ököllel ütötte, fojtogatta a lány barátját, súlyos sérüléseket okozva neki. A bántalmazásnak a biztonsági szolgálat emberei vetettek véget.

A Fővárosi Főügyészség a korábban előzetes letartóztatásban, jelenleg házi őrizetben lévő fiút emberölés bűntettének kísérletével vádolja. Ha bűnösnek találja a bíróság, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik