Belföld

Kezdhetjük építeni Noé bárkáját

Ömlik és szakad és dől az eső egész nap, miközben kellemes langyos szél borzolhatja a hajunkat kedden. Szerdán már süthet a nap is, aztán jön a következő front.

Ahogy megszokhattuk, az évszakhoz képest akár hőségnek is nevezhető, ami odakint van: a Dunántúlon 4-7, keletebbre 7-9 fok van korán reggel, egyedül a Bakonyban és az Alpokalján van hűvösebb, de ott sem fagy. Ami ennél fontosabb, hogy az ország nagy részén szakad az eső. És ez így is marad, miközben 1-2 fokot ha emelkedik nappal a hőmérséklet (bár van, ahol 13 fokig felkúszhat). A hidegfronti hatás miatt felerősödik a szél is – írja az Időkép.

A rengeteg eső és az erős szél miatt a középső és északi megyékre citromsárga figyelmeztetést adtak ki.

Szerdára elvonul a front, csak északkeleten eshet, miközben hűvös lesz a reggel, fagypont körüli hőmérsékletek várhatóak. Nappal felhős-napos-szeles idő lesz, este északnyugaton eshet megint. Nappal 7-12 fok várható.

Csütörtökön jön a következő front újabb esővel és széllel, a Nyugat-Dunántúlon havas eső, hó is eshet, keleten enyheség lesz. A hőmérsékletek 5-13 fok között alakulnak. Pénteken csak picit lesz hűvösebb, a havas-esős idő pedig elvonul lassan, de viharos északnyugati szél fújhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik