Belföld

A bakonyi vonalon csak szerdán áll helyre a vonatközlekedés

A veresegyházi vonalon újraindult a vonatközlekedés, a bakonyi vonalon viszont csak szerda déltől állhat helyre a forgalom. Mindkét vonalon kidőlt fa okozott problémát – közölte a Mávinform kedd este az MTI-vel.

Közleményük szerint Fót és Csomád között eltávolították a kidőlt fát, a felsővezetéket is megjavították. Ennek eredményeként 20 óra 50 perctől a Budapest-Veresegyház-Vác vonal teljes hosszán közlekednek a vonatok. A feltorlódások miatt viszont kedd este még számolni kell késésekkel, a menetrendszerű vonatközlekedés szerdán hajnalban, üzemkezdettől áll helyre.

Kedd délután óta Bakonyszentlászló és Zirc között szintén egy kidőlt okoz gondot a Veszprém-Győr vonalon. Itt viszont Veszprém és Bakonyszentlászló között az utasokat továbbra is vonatpótló buszok viszik. A Veszprém-Győr vasútvonal teljes hosszán várhatóan csak szerda déltől indulhat újra a vonatforgalom – tették hozzá.

A Mávinform közleményében kitért arra is, hogy Rácalmás és Adony állomás között elromlott a biztosítóberendezés. A vonatok ezen a szakaszon lassabban haladnak, ezért a Budapest-Déli-Dunaújváros elővárosi vonalon 30-40 perccel hosszabb a menetidő. A vasúti kábelek helyreállításával várhatóan szerda délelőtt végeznek – írták.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik