Belföld

Nagyon lassan, de megérkezik a tavasz

Szombat délelőtt szűrt napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. Déltől megvastagszik a fátyolfelhőzet, majd estétől esőfelhők sodródnak hazánk térsége fölé, így este már kisebb eső, zápor is kialakul. Megélénkül a keleti szél. Reggel -3 és +2, délután 5 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap hajnalban még előfordulhat gyenge csapadék, de napközben már száraz időre van kilátás. Változóan felhős lesz az ég. A délkeleti szél többfelé megerősödik. Enyhe levegő érkezik: délután mindenhol 10 fok feletti értékeket mérhetünk. Kora tavaszias idő lesz.

Hétfőn erősen felhős idő lesz. Többfelé várható zápor, sőt délután zivatarok is kialakulnak. Késő estig a déli, késő estétől az északnyugati szél fokozódhat viharossá. Tavaszias meleg lesz: 12 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Kedden hidegfront vonul át hazánk felett. Útját viharos szél és futó záporok (néhol jégdara-zápor is lehet) kísérik. 5 és 10 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő eső, záporeső. Reggel ismét lehet gyenge fagy, délután +7 fok körüli hőmérséklet valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik