Belföld

Állami megbízásokat kapott a kormányt bíráló elemző cége

A kormány szócsövei szerint ez érdekes, és ha már írtak róla, sorosoztak is egyet.

A vállaltan kormánypárti Magyar Idők arról ír pénteki számában, hogy „jelentős állami forrásokhoz” jutott egy olyan cég, „amelynek ügyvezető igazgatója és vezető elemzője az utóbbi időben a kormány erős bírálatával hívta fel magára a figyelmet, sőt utóbbi a tiltakozó pedagógusok fórumának egyik meghatározó szereplője is lett”. A cikket az állami hírügynökség, az MTI is szemlézésre érdemesnek tartotta.

A lap felidézi: az Expanzió Humán Tanácsadó Kft. az Oktatási Hivataltól és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől 2011 óta közel kétszázmillió forint értékben kapott megbízásokat. Érdekesnek nevezik, hogy a cég vezető elemzője, Radó Péter a tiltakozók által szervezett Civil közoktatási platform „emblematikus alakja” és több cikkében támadta a jelenlegi oktatáspolitikát.

Azt is megjegyzik, hogy Radó Péter 1998 és 2001 között a Soros György alapítványai közé tartozó OSI Oktatáspolitikai Intézet igazgatóhelyettese volt, a Horn-kormány alatt, 1994 és 1996 között a Művelődési és Közoktatási Minisztérium kisebbségi főosztályát, majd a Civil Kapcsolatok Igazgatóságát vezette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik