Belföld

Lefokozták a fidelitasos disznóvágáson verekedő politikust

A polgármester döntésének állítólag nincs köze a botrányhoz, de nem mondták meg, hogy akkor miért kellett soron kívül dönteni róla.

Az újbudai képviselő-testület elvette az ifjúsági tanácsnoki megbízást Kerékgyártó Gábortól, aki főszereplője volt a Fidelitas „wellness disznóvágásán” kirobbant verekedésnek – tudta meg az Index. Hoffmann Tamás polgármester rendkívüli napirendi pontként adta be azt az előterjesztést, amely szétválasztja az ifjúsági és vállalkozásfejlesztési tanácsnoki pozíciót, Kerékgyártó csak az utóbbit tarthatja meg.

A botrányos disznóvágáson annyira elszabadultak az indulatok a belső feszültségek miatt, hogy részeg verekedés tört ki. Egy nyilvánosságra került beszámoló szerint Kerékgyártó először verbálisan inzultálta a Böröcz László elnökkel szemben álló társaság tagjait, „Na, itt van a pénz, leszopsz ennyiért?” felütéssel, ezután verekedtek össze, ketten meg is sérültek.

Azóta Kerékgyártó Facebook-oldalán bocsánatot kért, azt írta: nincs mentsége a történtekre, de azon az estén jóval többet ivott a kelleténél, és a korábban történtek miatt benne lévő feszültség dulakodásba vitte bele.

A XI. kerületi önkormányzat ülésén azt állították, hogy Kerékgyártó tisztségének elvétele nincs összefüggésben a fidelitasos verekedéssel, de az ellenzék kérdésére nem adtak értékelhető magyarázatot az szmsz sürgős módosítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik