Belföld

A Századvégnek is adományozott az állami lottótársaság

Több mint félmilliárd forinttal támogattak sportegyesületeket és klubokat, egészségügyi szervezetek feleennyit sem kaptak a Szerencsejáték Zrt-től.

Kormányközeli elemzőcéghez, Deutsch Tamás testvéréhez, a székelyföldi labdarúgásba és Fideszhez köthető szervezeteknek is milliókat juttatott tavaly az állami Szerencsejáték Zrt. – derül ki az Mfor.hu összefoglalójából.

A lottótársaság rendszeresen ad pénzt közérdekű támogatás formájában különböző alapítványoknak, sportegyesületeknek, cégeknek, amelyet tavaly már a Szerencsejáték Nonprofit Service Kft-n keresztül osztott ki. Tavaly 1,135 milliárd forintot fizettek ki, közel 60 százalékkal többet, mint az előző évben.

A legtöbb pénzt, 100-100 millió forintot az Asociata Futball Klub Csíkszereda Egyesület, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség kapta 2015-ben. A székelyföldi egyesülettel a felcsúti fociakadémia is szerződött, szakmai együttműködésre.

Sportegyesületeknek és kluboknak 512,25 millió forintot adományoztak, míg kórházaknak vagy egészségügyi területen működő alapítványoknak kevesebb mint felét, 236,6 milliót. A Szent Margit Kórház Szülészetéért nevű szervezet 75 millió forintot kapott.

Kereken 50 milliót juttattak a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak, melynek kuratóriumi elnöke nem más, mint a volt honvédelmi miniszter, Hende Csaba. A Századvég Politikai Iskola Alapítványnak 15 milliót adományoztak. 10 milliót kapott az Örökség Kultúrpolitikai Intézet, amely L. Simon László államtitkárhoz köthető, ahogy a Kommentár Alapítvány is, amelynek hatmillió forintot fizettek ki.

25 millió forint plusz áfa támogatásban részesült az Élményliget Kft., melynek tulajdonosa Deutsch Tamás testvére. Nyolcmilliót kapott a Jövő Uniója Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke Tardi Tamás, a Fidelitas országos választmányának elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik