Belföld

800 ezer forintot kapott az államtól Kovács Dzsenifer blogja

Több mint 21 millió forintot fizettek ki internetes oldalaknak és lapoknak, könnyűzenei tartalom megjelentetésére.

2014-ben indította el az állam a Cseh Tamás Programot azzal a céllal, hogy támogassa a magyar könnyűzenét. Februárban nem zenészek, hanem újságírók, pontosabban „tartalomkészítők” között osztottak szét 21 300 000 forintot. 23-an pályáztak, közülük 21-nek ítéltek meg 600 000 és 2 000 000 forint közötti összeget.

A legmagasabb összegű támogatást nagyobb múltra visszatekintő zenei szaklapok, a Recorder, a Lángoló Gitárok és a Hammerworld kapták, de ennél érdekesebb, hogy 800 ezer forint közpénzt juttatnak a kőszegi Kovács Dzsenifer „Magyar alternatívzene csekkoló” blogjának. A vidéki lapokat működtető Pannon Lap Kft. újságjai összesen 4 600 000 forintot kaptak.

Egymillió forint körüli összegeket fizettek ismertebb és teljesen ismeretlen internetes oldalaknak, így a koncert.hu-nak, a dalok.hu-nak, a zeneszoveg.hu-nak, a rockstar.hu-nak, a rockbook.hu-nak és a kortarsonline.hu-nak.

700 ezer forintot kapott a Globoport Média Holding Műsorgyártó és Produkciós Kft. is, hogy tartalmakat készítsen a középsuli.hu portálra.

(Forrás: 444. Fenti képünkön Ricsipí, a Cseh Tamás Program ideiglenes kollégiumának tagja.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik