Belföld

A héten még kínoz minket a maradék tél

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, majd délen és keleten be is borul, írja a Köpönyeg.hu. Errefelé még több helyen lehet eső, zápor is. Napközben nyugat, északnyugat felől határozottan csökken a felhőzet és több helyen süt ki a nap. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, a Kisalföldön és a főváros környékén viharos széllökésekre is számíthatunk. Reggel, délután 7 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható.

Csütörtökön a hajnali óráktól kezdve erős felhősödés kezdődik. Napközben már borongós időre van kilátás. Egyre többfelé lesz eső. Csak 5-6 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Pénteken reggel és délelőtt nagyrészt borult lesz az ég és sokfelé eshet az eső. Déltől aztán észak felől felszakadozik a felhőzet és megszűnik a csapadék. 5 és 10 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Szombaton és vasárnap borongós idő valószínű a hétvégén is. Mindkét nap szórványosan fordulhat elő kisebb eső, záporeső. Erősödik a nappali felmelegedés is: vasárnap egyre több helyen emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet. A délire forduló szél főleg az Alföldön fokozódik viharossá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik