Belföld

Saját édesanyja lökte ki Johannát az ablakon, élete végéig fogyatékos marad

Agysérülései miatt örök életére fogyatékos marad a kis Johanna, akit a saját édesanyja lökött ki az ablakon Tatabányán – számolt be a Bors keddi számában. Mint írják, az első nyilvános tárgyalást tartják, egyben várhatóan ítéletet is hirdetnek csütörtökön J. Sz. Nóra ügyében, aki 2014. március 18-án kilökte lakásuk ablakából hatéves kislányát, majd a gyermek után vetette magát. A lap a vádiratból értesült a tragédia elképesztő hátteréről.

Eszerint a most 40 éves J. Sz. Nóra 2008-ban szülte meg kislányát, a házaspárnak Johanna volt az egyetlen gyermeke. A vádirat szerint a nő antiszociális életvitelre rendezkedett be, még a lakásba sem engedett be senkit, gyermekét is magához láncolta, a kis Johanna még óvodába sem járhatott, állítólag azért, mert attól félt, hogy ott bánthatják, kiközösíthetik a kislányt.

A nő nem volt hajlandó felvenni a kapcsolatot az óvoda vezetőjével sem, így írásban jelezték a gyámhivatal felé a hiányzások tényét, ajárási gyámhivatal határozatot hozott és eljárást indított a kislány védelembe vételére. J. Sz. Nóra egyre inkább attólé félt, hogy az eljárás végén elveszik tőle lányát.  2014. március 18-án este összeveszett a munkából hazaérkező férjével, kislányával bezárkózott a gyerekszobába, majd kilökte Johannát  a 8,6 méter magasan lévő ablaknyíláson. A kislány a járdára esett, elsőként a feje és mellkasa érte a földet, életveszélyes sérülést szenvedett.

Johanna olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy élete végéig funkciókieséssel, fogyatékossággal kell együtt élnie. 

Az anya is kigrott az ablakon, súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett. Az elsőfokú bíróság ember­ölés kísérlete miatt 11 év fegyházbüntetésre ítélte, amely ellen ügyvédje felmentésért fellebbezett. Most a Győri Ítélőtábla dönt az ügyben – írja a napilap, amely nem sokkal a tragédia után megszólaltatta a nő férjét. J. Sándor akkor még azt hitte, hogy baleset történt, felesége és lány annyira önfeledten játszott az ablak melletti kanapén, hogy kizuhantak az ablakon.

Figyelem!

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik