Belföld

Nincs tető az iskolán a Klik miatt

A vásárosnaményi önkormányzat felajánlotta, hogy segít, a fenntartó nem kért belőle.

Tavaly júliusban tépte le a vihar a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnamény iskolájáról a tetőt, azóta fólia fedi az épületet. Az önkormányzat azonnal felajánlotta: a vis maior keretből pályáznak a helyreállításra, de a Klik elzárkózott ettől, azóta is húzódik a javítás. A kár eléri a 35 millió forintot, a felső szinten lévő tantermek használhatatlanok, a 2012-ben felújított kisebb tornaterem tetőszerkezetében is mintegy tízmilliós kár keletkezett.

Filep Sándor polgármester a Szon.hu-nak azt mondta: az időjárás a fóliát is megtépázta, ázik a tornaterem fala, egyre nagyobb a kár. Írt a Klik elnökének is, de nem kapott választ. Tukacs István országgyűlési képviselő fordult a minisztériumhoz, Rétvári Bence államtitkár azt ígérte, felgyorsítják a helyreállítást.

Az államtitkár arról beszélt, hogy amikor a vihar volt, akkor még az önkormányzat működtette az iskolát, a Klik már a kárt követően vette át az intézményt. A polgármester ugyanakkor azt mondta: Rétvári rosszul tudja, a vihar idején már a Klik felelt az iskoláért. A város egyébként évente 117 millió forint fenntartási hozzájárulást fizet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik