Belföld

A szocialistákra fogja a Fidesz a keddi botrányt

A kormánypárt frakciója szerint az MSZP hibája, hogy a kigyúrt kopaszok miatt nem tudták beadni népszavazási kezdeményezésüket.

A Fidesz-frakció a Nemzeti Választási Irodánál kedden történtekkel kapcsolatban azt közölte: „a szocialisták képtelenek egy népszavazási kezdeményezést szabályosan beadni és nyilvánvaló, hogy csak a balhéban, a botránykeltésben érdekeltek”.

Ezzel arra reagáltak, hogy kedden kigyúrt, kopasz „biztonsági emberek” jelentek meg, amikor az MSZP be szerette volna adni a vasárnapi boltzár elleni népszavazási kezdeményezését, és megakadályozták a szocialista politikusokat, hogy elsőként – és így érvényesen – adhassák le a dokumentumot. A biztonsági emberekről kiderült: a Fradi biztonsági emberei, a Ferencváros ultrái Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató embereinek nevezték őket közleményükben. A 444 is írt arról, hogy a Fradi Security emberei voltak a választási irodánál.

Ehhez képest a Fidesz-frakció közleményében az MSZP-t ostorozza, azt írják: „a népszavazás kezdeményezésének feltételei általánosan ismertek és mindenki számára kötelezőek”. Hozzátették: „immár sokadjára fordul elő, hogy a szocialisták képtelenek egy népszavazási kezdeményezést szabályosan beadni”.

A kormánypárti frakció szerint a szocialisták csak a teljes alkalmatlanságukról tettek tanúbizonyságot. „A Fidesz elítéli a történteket és a szocialisták botránykeltését” – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik