Belföld

A szabolcsi molesztáló tanár a fiúkhoz is hozzáért

A Bors szerkesztőségében jelentkezett annak a szabolcsi kollégiumi nevelőnek a diákja, akit azután vettek őrizetbe, hogy egy tanítványa öngyilkossággal fenyegetőzött. A lány pszichológusának öntötte ki lelkét, elmondása szerint L. Árpád molesztálta, üzenetekkel bombázta, simogatta, ölelgette. Azóta további hat hasonló sorsú diák tett bejelentést a rendőrségen.

A névtelenséget kérő fiatal a napilapnak elmondta: a férfi igyekezte viccesen elütni, hogy hozzáér, megsimított, megcsipkedett diákokat, a fiatalok azonban ezt egyáltalán nem vették kedves gesztusnak. A tanuló a lapnak elárulta: L. Árpád, aki fociedzőként is tevékenykedett, a  fiúkhoz is hozzáért:

Nem molesztált ténylegesen, de megcsipkedte az oldalukat, pakolgatta őket, amit 17 éves fiúk kellemetlennek találtak, mert szinte belegyalogolt az intim szférájukba. Létrehozott egy klubot is, ahol zene, gépek, külön büfé volt, egész nap ott sürgölődött a fiatalok között. Sokan mondták, hogy az ifjúságvédelmi munkája is csak arra volt ürügy, hogy fiatalok között lehessen

-mondta el az egykori diák a lapnak, amely emlékeztet: többen Árpi bácsi védelmére keltek. Szerintük a tanár csak azért forgott a fiatalok között, mert nincsen családja, ezt a hiányt akarta pótolni.

A lap megszólalója szerint a kollégiumi nevelő jelentkezett az igazgatói posztra is, valószínűsíthetően a hasonló esetek miatt nem kapta meg a kinevezést.

A családja köztiszteletben álló família, de ez nem lett volna elég ok, hogy a gyerek közelében tartsák. A testvére az igazgató, ő jó ember, akit a diákjai szeretnek és tisztelnek

– mondta el a napilapnak az egykori diák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik