Belföld

Ittasan vezettek a zalai rendőrök, mégis dolgozhatnak

Mindkét rendőr hadnagy, és a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán teljesítenek szolgálatot.

Két Zala megyei rendőr is ittasan vezetett, de még mindig rendőrként dolgozhatnak – írja a 444.hu.  A közelmúltban a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság egyik rendőrét szolgálaton kívüli ittas vezetés miatt jogerősen elítéltek. Ugyanott dolgozik egy másik rendőr, aki ittasan karambolozott, konkrétan ő okozta szilveszter éjjelén az év első zalaegerszegi balesetét. A zaol.hu akkor azt írta, hogy egy Suzuki ment taxinak egy körforgalomban, és bár senki sem sérült meg, az anyagi kár nagy volt.  Előbbi járműben utazó két fiatal „feltehetően ittas volt”, úgy tudják, hogy egy szolgálaton kívüli rendőr vezetett.

Sznopek Veronika főhadnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak elmondta,  a körforgalomban karambolozó egyenruhással szemben január 11-én az állományilletékes parancsnok kezdett méltatlansági eljárást, amit a büntetőeljárás jogerős befejezéséig felfüggesztett. A jogerősen elítélt hadnagy ellen viszont már 2014. október 15-én indult méltatlansági eljárás, és még mindig folyamatban van.

A 444.hu rákérdezett, hogyhogy nem ért még véget a tavaly ősszel indított vizsgálat, amikor a törvény szerint a vizsgálónak 15 – és ha szükséges, további 15 – napja van, hogy lefolytassa a vizsgálatot. Ráadásul a méltatlanná válás megállapítása után az állományilletékes parancsnoknak 5 napon belül intézkednie kell a szolgálati viszony megszüntetéséről. „A méltatlansági eljárás a büntető eljárás jogerős ítéletének kézhezvételéig felfüggesztésre került. Az ítélet a mai napon került az állományilletékes parancsnokhoz, aki az eljárás folytatásáról intézkedett” – írta a rendőrség válaszában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik