Belföld

Demonstrálnak a szegedi diákok az omladozó épületük felújításáért

Az egyetemisták szerint nem lehet tovább várni a katasztrofális állapotú Petőfi-épület felújításával, amely 285 millióba kerülne, ha lenne rá forrás.

Elérkezett az idő, hogy felemeljük tollainkat a Bölcsészettudományi Kar ügyéért

– kezdődik az a felhívás, amelyet a BTK Hallgatói Önkormányzata fogalmazott meg.

A Delmagyar.hu szerint a 70-es években épült intézmény rozsdás ajtaján belépve már ki is derült: nem túlzás, amit a hallgatók mondanak. Van, ahol a kopott padló lyukasan tátong, a falakról pereg a vakolat, és több helyen reped. A szín mindkét esetben meghatározhatatlan, annyira mocskos és elhasznált felületekről van szó. A minap még az omlásveszély felirat és kordon is volt az egyik részen, amit érthetetlen módon azóta leszedtek.

Az egyetemisták ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek, és a megmozdulás befejezéseként március 1-jén demonstrációval hívják fel a figyelmet a problémára.

Szajbély Mihály, a BTK dékánja szerint ők is tisztában van az épület állagával, még építési engedélyük is van a rekonstrukcióra, amely a tervezői becslések szerint 285 millió forintot tenne ki. Egyelőre azonban nem voltak olyan pályázati lehetőségek, amelyek forrást biztosítottak volna erre a célra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik