Bayer-Zsolt(960x640).jpg (Array)
Belföld

Bayer visszatért az állami tévébe

24.hu
24.hu

2016. 02. 22. 09:31

Az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosa, a Magyar Hírlap publicistája és a Karc Rádió műsorvezetője ismeretet terjeszt.

A hiánypótló „Peru – Chile – Húsvét-szigetek – Juan Fernandez-szigetek” című színes, magyar ismeretterjesztő filmsorozatot a Duna Tv vetíti szombatonként.

A filmet jegyző Bayer Zsolt fantáziáját gyerekként rabul ejtette az inkák kincse, a titokzatos dél-amerikai indiánok világok. Aztán neki megadatott, hogy felfedezze mindezt, a pre-inka kultúrákat, a Magellán-szorost, a Húsvét-szigeteket, a Nazca-vonalakat, Machu Picchut, a Tűzföldet. Bayer szerint az ő generációja tagjai – a mostani ötvenesek – közül mindenki olvasta az Inkák kincsét, amiből egy világ lett, mert az a nemzedék volt a legnagyobb és legjobb térkép-utazó. Mindenhová eljutottak egy atlasz segítségével – Chilébe is, a Magellán-szoroshoz, ahonnan visszahangzik a tengerészek legnagyobb parancsolata: „Bármi történjék, tarts nyugatnak!”

Bayer is hosszú évtizedekig őrizte magában ezt a világot, majd eljutott oda, hogy összevesse álmait és a valóságot. Általában ebből mindig a valóság szokott vesztesen kikerülni, de szerinte most nem ezt történt.

Kommentek

Nem leszek suliban – Térkép készült a tiltakozó iskolákról
Budapest, 2016. január 12.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke nyilatkozik a honvédelmi miniszter által kezdeményezett ötpárti egyeztetést követően a Honvédelmi Minisztérium aulájában 2016. január 12-én. A tárgyaláson a két kormánypárt mellett a Jobbik és az LMP képviseltette magát, az MSZP nem vett részt rajta. Alkotmánymódosítást javasol a kormány, hogy önálló tényállás legyen az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet.
MTI Fotó: Bruzák NoémiJelentkezett a Jobbikba Gyurcsány egyik volt embere