csapviz(430x286).jpg (Array)
Belföld

Barna és büdös a víz Kiskunlacházán, ásványvízzel főznek a szülők

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 02. 22. 11:31

Ásványvízzel kénytelen óvodába küldeni a szülő a gyerekét Kiskunlacházán, hogy ne kapjon hasmenést – számol be a vs.hu. Előfordul, hogy a víz színe még forralás után is sötétzöld, barna. A portálnak több helyi is megerősítette, hogy hónapok óta büdös, klórszagú, fogyasztásra alkalmatlan a vezetékes víz. Az egyik kiborult szülő a Facebookon Evian ásványvízzel készült húsleves receptjét osztotta meg.

A vízminőség annyira pocsék, hogy egy megszólaló szerint a bőr viszket fürdés után a gyerekeknek pedig hasmenésük van, mivel az iksolákban, óvodában nem tudnak palackos vizet adni nekik. Tóth Imre alpolgármester sem tagadta, hogy gondok vannak a vezetékes vízzel, ennek okaként Kiskunlacházán folyamatban lévő vízhálózat cseréjét említette. Azt viszont nem ismerte el, hogy büdös és ihatatlan lenne a víz: szerinte ilyesmi csak nyáron fordulhatott elő, mikor kiengedték a pangó vizet. Az alpolgármesternek nincs tudomása se hasmenéses gyerekekről, se a víz okozta bőrirritációról. A tisztiorvosi szolgálat se jelzett megbetegedést, a víz minőségét minden mérésnél megfelelőnek találta – mondta el a portálnak az alpolgármester.

Tóth a portálnak vízügyi kérdésekben nem akart nyilatkozni, ehelyett a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. magyarázatait küldte el a portálnak. A cég a múlt heti büdös víz okait a nyári fogyasztási időszakra való felkészülésben találta meg, eszerint:

  • Az I. számú kutat bekapcsolták a technológiai szűrésbe, amire eddig nem volt mód. A kút vastartalma magas, ez az, ami éreznek a fogyasztók.
  • A kevert víz összetétele kedvezőtlenül megváltozott.

Az önkormány vízügyi projekttel kapcsolatos honlapja szerint ez még hónapokig így maradhat. Korábban attól volt hangos a sajtó, hogy Dömsödön hasonlóan rossz tapasztalatokat szereztek a lakók. Az egészséges víz érdekében indult 500 millió forintos beruházás a vízminőség romlását hozta magával: előbb ürülékkel szennyeződött a víz, majd hasmenésjárvány tört ki a településen., az ÁNTSZ megtiltotta a vezetékes víz fogyasztását. A dömsödi polgármester az ivóvíz fertőzése miatt ismeretlen tettessel szemben tett feljelentést. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság tettes hiányában zárta le a nyomozást.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.