Belföld

A börtönből semmizte ki árvává tett gyermekeit a gyilkos apa

L. Péter Tenerifén ölte meg feleségét, majd a börtönből, édesanyjával szövetkezve félárvává tett gyermekeit is kisemmizte – számol be a Blikk. A napilap birtokába került bírósági ítélet szerint  Bódis Emesét garázsukban verte halálra férje. Először combcsontját célozta, majd szétverte a menekülésre képtelen nő fejét. A holttestet autójába tette, egy félreeső tengerparti helyszínre szállította és köveket helyezett rá, ám a kövek csak egyetlen napig őrizték a véres titkok, a rendőrök pedig 48 órán belül őrizetbe vették a férfit.

Az ítélet szerint 19 évet kell egy spanyol börtönben eltöltenie. Az árván maradt gyermekeket, Pétert és Barbarát és az őket nevelő nagymamát, Kurucz Ildikót 500 méteres körzeten belül nem közelítheti meg szabadulását követő 10 éven belül. Dr. Helmeczy László, Bódis Emese jogi képviselője a lapnak elmondta: a bíróság ítélete szerint az árváknak 300 ezer euró (93 millió forint) kártérítés jár az elkövetőtől, ezt ingatlanjai értékesítésével vagy átruházásával kell kiegyenlítenie.

Az ügyvédet a gyermekeket nevelő nagymama kereste meg, mert a másik nagymama a börtönben ülő fiával szövetkezve eladta L. Péter fővárosi lakását. Azt az ingatlant, ami a bírósági ítélet szerint a gyerekeket illeti. L. Péter édesanyja állítólag már nem is találkozik unokáival. A gyermekeket nevelő nagymama most pert indít, hogy visszaszerezzék az árvákat illető ingatlant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik