Belföld

Nógrádi György szerint dől a lé az embercsempészekhez

A biztonságpolitikai szakértő úgy számol, 15 milliárd euró kerül a zsebükbe évente.

Az embercsempészet éves forgalma eléri a 15 milliárd eurót – mondta Nógrádi György vasárnap reggel az M1 aktuális csatorna műsorában. A szakértő szerint a migránsok mintegy 90 százaléka az embercsempészek segítségével érkezik Európába.

Szerinte komoly  diplomáciai játék zajlik a migránsválság és a szíriai polgárháború kapcsán, de ebben nem összeurópai, hanem nemzeti célok dominálnak. Senki nem mondta meg, mit jelent a migránsokat érintő kitoloncolás. Kérdés, hogy Szerbia Macedóniába küldi-e vissza az érintetteket, vagy uniós pénzből közel-keleti, észak-afrikai országokba – tette hozzá.

Nógrádi György szerint a szerbek és a macedónok többet tettek Európáért, mint az uniós tag görögök.  Athén továbbra sem vállalja a határai lezárását, amit pedig a NATO-tól kér, az érthetetlen. A NATO feladata nem a segítségnyújtás, hanem a határok zárása, és hogy megszabadítsa Európát az embercsempészektől, a migránsokat pedig visszatoloncolja Törökországba.

Közben a határzár bevezetése óta eltelt időszak új rekordja született meg azzal, hogy a határon 151 embert fogtak el szombaton
a déli határszakaszon. A rendőrségi összesítés szerint tavaly október óta most voltak a legtöbben, januárban olyan nap is volt, amikor csak négy határsértőt fogtak el a rendőrök.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik